MundoBasket 2023: Περισσότερο από το 81% των παικτών αγωνίστηκε έστω και μία φορά στα «παράθυρα»

Δημήτρης Οικονόμου
Λαρεντζάκης

bet365

Από τους 384 παίκτες που συμπλήρωσαν τα ρόστερ των ομάδων του MundoBasket 2023, οι 314 μέτρησαν τουλάχιστον μία συμμετοχή στα «παράθυρα» της FIBA. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Το MundoBasket 2023 μπήκε αισίως στην τέταρτη ημέρα του, με τις ομάδες να «μονομαχούν» για μία θέση στη δεύτερη φάση, την ώρα που η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Γαλλία, που θα συνεχίσει στους αγώνες κατάταξης.

Ένα από τα ενδιαφέροντα νούμερα, όπως δημοσίευσε και η FIBA, έχει να κάνει με τους παίκτες των «παραθύρων». Από τους 384 μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται στο MundoBasket, οι 314 είχαν μία τουλάχιστον συμμετοχή στους αγώνες των «παραθύρων».

Αυτό σημαίνει πως σε ποσοστό μεγαλύτερο του 81% οι αθλητές του MundoBasket 2023 βοήθησαν με τον τρόπο τους την εκάστοτε ομάδα να βρεθεί σε Μανίλα, Τζακάρτα και Οκινάουα αντίστοιχα, αναδεικνύοντας έτσι και τη σημασία της πρόκρισης για την κάθε χώρα. Μάλιστα πέντε παίκτες από το Μεξικό και τη Βενεζουέλα αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών, το μεγαλύτερο δηλαδή νούμερο μεταξύ των ομάδων, την ώρα που το Πράσινο Ακρωτήρι αντίστοιχα είχε τέσσερις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα