Mundobasket 2023: Η διοργάνωση των 55 NBAers!

Newsroom
Τάουνς

bet365

Το φετινό Mundobasket θα περάσει στην ιστορία καθώς είναι η πρώτη διοργάνωση στην οποία παίρνουν μέρος 55 παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ.

Πριν από τέσσερα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στο Mundobasket της Κίνας, το «παρών» έδωσαν 54 παίκτες από το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Φέτος, στα γήπεδα της Ασίας, σημειώθηκε νέο ρεκόρ με τους NBAers καθώς παίρνουν μέρος 55 παίκτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και μάλιστα ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερος εάν και εφόσον δεν υπήρχαν και τόσες πολλές απουσίες!

«Το μπάσκετ της FIBA είναι εκπληκτικό. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Πολλοί παίκτες του NBA αναγνωρίζουν πόσο παγκόσμιο έχει γίνει το παιχνίδι. Και είναι φοβερό να δίνεις στους φιλάθλους από άλλες χώρες την ευκαιρία να δουν παίκτες του ΝΒΑ σε δράση» είπε ο Καρλ-Άντονι Τάουνς, ο οποίος επιστρέφει στην εθνική του ομάδα για πρώτη φορά από το 2013.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον από τις Φιλιππίνες λέει ότι το άθλημα συνεχίζει να αναπτύσσεται: «Είναι ένα παγκόσμιο παιχνίδι. Όλοι παίζουν πια. Απλώς δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει και πόσο ταλαντούχοι είναι όλοι. Αν κοιτάξετε τώρα το ΝΒΑ, είναι γεμάτο με παίκτες από όλα τα σημεία του κόσμου. Είναι απόδειξη του μεγέθους που έχει αποκτήσει το παιχνίδι. Ταυτόχρονα, είναι μια απόδειξη για την τάση του παιχνιδιού και πόσο πολύ το αγαπούν όλοι», είπε ο γκαρντ των Γιούτα Τζαζ.

Ο Αμερικανός σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς Μπόμπι Πόρτις, είπε: «Το διεθνές παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερο. Όταν κοιτάς το ντραφτ του ΝΒΑ, βλέπεις περισσότερα παιδιά από άλλες χώρες να επιλέγονται. Και σε κάθε ρόστερ υπάρχουν τουλάχιστον δύο ή τρεις ή τέσσερις μη αμερικάνοι παίκτες. Το παιχνίδι μας μεγαλώνει, γίνεται καλύτερο. Και το παιχνίδι μας γίνεται παγκόσμιο».

Η ολοένα και περισσότερη τριβή με τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο βοηθά επίσης στην παρακίνηση και την έμπνευση περισσότερων νεαρών παικτών, σύμφωνα με τον Μπόνγκνταν Μπογκντάνοβιτς: «Το ΝΒΑ γίνεται όλο και πιο παγκόσμιο. Κάθε χρόνο υπάρχουν περισσότεροι παίκτες στο ΝΒΑ και σίγουρα αυτό επηρεάζει το παγκόσμιο μπάσκετ. Αυτό βοηθάει στο παιχνίδι κάθε παίκτη που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στον κόσμο. Και αφού το NBA είναι παγκόσμιο, μπορείς να το δεις όταν είσαι νέος και αυτό βοηθά στην εξέλιξή σου».

Υπάρχει επίσης η πτυχή του ότι πολλοί από αυτούς τους παίκτες του NBA έχουν την ευκαιρία να παίξουν ξανά με μερικούς από τους παλιούς φίλους τους: «Οι περισσότεροι παίκτες απολαμβάνουν να παίζουν για τη χώρα τους κι έρχονται να παίξουν με παιδιά με τα οποία μεγάλωσε μαζί τους, οπότε είναι διασκεδαστικό να βρίσκομαι εκεί έξω μαζί τους στο παρκέ. Είναι τιμή για εμάς να εκπροσωπούμε τις χώρες μας» δήλωσε ο Νίκολα Βούτσεβιτς.

Ο βοηθός προπονητή του Νοτίου Σουδάν και πρόεδρος της ομοσπονδίας Λουόλ Ντενγκ είπε ότι όλοι οι διεθνείς παίκτες έχουν αντίκτυπο στο ΝΒΑ: «Το παγκόσμιο μπάσκετ γίνεται όλο και καλύτερο. Το ΝΒΑ μοιάζει να είναι ακόμη μικρότερο με τον αριθμό των παικτών από όλο τον κόσμο».

Ο Στιβ Κερ δήλωσε ότι το νέο ρεκόρ είναι αποκλειστικά μια απόδειξη για τον υπόλοιπο κόσμο και πόσο καλύτερο γίνεται το μπάσκετ: «Η ομάδα των ΗΠΑ θα έχει πάντα 12 παίκτες ΝΒΑ. Άρα το γεγονός ότι σπάμε ένα ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει ότι οι άλλες ομάδες γίνονται όλο και καλύτερες. Το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο και βελτιώνεται παντού. Και γι' αυτό έχουμε τόσους πολλούς σπουδαίους παίκτες στο ΝΒΑ από το εξωτερικό. Κάνουν καλή προπόνηση, έχουν καλό ανταγωνισμό για να τους επιτρέψουν να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Όλο αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσουν ένα χρυσό μετάλλιο».

Το ρεκόρ θα μπορούσε να ήταν ακόμα υψηλότερο αν δεν υπήρχαν πολλοί παίκτες που δεν ήταν διαθέσιμοι λόγω τραυματισμών: «Απίστευτο», είπε ο προπονητής των Φιλιππίνων Τσοτ Ρέγες όταν έμαθε για το ρεκόρ. «Και μετά σκέφτεσαι, ότι υπάρχουν κι εκείνοι οι τύποι που δεν μπορούσαν να έρθουν πραγματικά κι αν έρχονταν θα πλησιάζαμε εύκολα τα 70. Αυτό είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα