Εθνική μπάσκετ: Νίκη με Νέα Ζηλανδία και έφυγε για τους «16» η Ελλάδα

Εθνική μπάσκετ: Νίκη με Νέα Ζηλανδία και έφυγε για τους «16» η Ελλάδα

.

bet365

Η Team USA προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Mundobasket 2023 και πλέον η Ελλάδα θα παίξει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους απέναντι στην Εθνική, επικρατώντας με 109-81 και πλέον το ζήτημα έχει να κάνει με την ομάδα που θα ακολουθήσει τους Αμερικανούς στους «16» του Mundobasket 2023.

Η Team USA έκανε το 2/2 στο Group C, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ η Ελλάδα και η Νέα Ζηλανδία βρίσκονται στο 1-1.

Η τρίτη αγωνιστική του ομίλου θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 30/8 και η Ελλάδα θα παίξει την πρόκριση στο ματς με τους Νεοζηλανδούς στις 15:40 ώστε να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16».

Σε περίπτωση νίκης, η ελληνική ομάδα θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ στην επόμενη φάση, σχηματίζοντας νέο όμιλο με τις ομάδες που προκρίθηκαν από το Group D, εν προκειμένω τη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο, κουβαλώντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης.

Αν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ηττηθεί από τους Νεοζηλανδούς, θα δώσει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32. Σε αυτή την περίπτωση, η Νέα Ζηλανδία θα περάσει στους «16» μαζί με τις ΗΠΑ.

Group C

  • Κατάταξη

1. ΗΠΑ 2-0
2. Ελλάδα 1-1
3. Νέα Ζηλανδία 1-1
4. Ιορδανία 0-2

  • 3η αγωνιστική

Τετάρτη 30 Αυγούστου
11:40 ΗΠΑ - Ιορδανία
15:40 Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα