Mundobasket 2023, Εθνική Μπάσκετ, Παπανικολάου στο Gazzetta: «Καλύτερα να είσαι σκληρός από το να λες 'ορίστε περάστε και κάντε το πάρτι σας'» (vid)

Mundobasket 2023, Εθνική Μπάσκετ, Παπανικολάου στο Gazzetta: «Καλύτερα να είσαι σκληρός από το να λες 'ορίστε περάστε και κάντε το πάρτι σας'» (vid)

Παπανικολάου

bet365

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Team USA, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Gazzetta και αναφέρθηκε στα όσα πρέπει να κάνει η Εθνική ενόψει του «τελικού» με τη Νέα Ζηλανδία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΝΙΛΑ: Αντώνης Καλκαβούρας

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Gazzetta μετά την ήττα της Εθνικής μας από την Team USA με 109-81 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όσα παρουσίασε η Εθνική μας στο ματς, στα όσα δεν έκανε καλά με αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς, όπως επίσης και για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία την ερχόμενη Τετάρτη (30/8, 15:40).

Αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας είπε ότι «μια ήττα με 28 πόντους διαφορά, είναι μια ήττα με 28 πόντους διαφορά. Μετά το τέλος του 3ου δεκαλέπτου μας παρέσυρε λίγο ο ενθουσιασμός τους. Κακώς μας παρέσυρε και εμάς. Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να χτίσουμε ένα μομέντουμ και γι' αυτό το παιχνίδι αλλά και για το επόμενο που έρχεται. Όμως τώρα πέρασε στο παρελθόν αυτό το ματς και κοιτάζουμε το επόμενο».

Σε ερώτηση για το αν χρειάζεται η Ελλάδα να παίξει τόσο προκειμένου να επιβληθεί της Νέας Ζηλανδίας, ανέφερε: «Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν μπορώ να το βάλω στη ζυγαριά γιατί πάντα μετράει ο αντίπαλος, το πώς θα εμφανιστεί, σε τι μέρα θα βρίσκεται και το τι θα παρουσιάσει. Έχουμε δει ότι οι Νεοζηλανδοί είναι εξαιρετικοί έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Αν είναι σε εξαιρετική μέρα θα πρέπει να προσαρμόσουμε την άμυνά μας. Όπως και σήμερα δεχθήκαμε πολλά σουτ από την περιφέρεια στο ξεκίνημα του ματς με αποτέλεσμα να ανοίξει το παιχνίδι τους. Ανοίξαμε και εμείς το δικό μας και μας συνεπήρε αυτό. Ανοίξαμε την άμυνά μας και βρήκαν διαδρόμους προς το καλάθι. Αυτό είναι κάτι που θέλει να κάνει και η Νέα Ζηλανδία. Να βρει καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να προετοιμαστούμε αυτές τις δύο μέρες για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για τη διαφορά στις βολές και το αν η Ελλάδα πήγε πιο... απρόσεκτα στις επαφές, ανέφερε: «Προσπαθήσαμε να βάλουμε δυνατά το κορμί μας. Σε ματς σαν και αυτό με την Αμερική αυτό χρειάζεται. να βάζεις δυνατά το κορμί σου. Το αν σφυρίχτηκαν και πέντε φάουλ παραπάνω σωστά γιατί δεν μπορούμε να κρίνουμε εμείς τα κριτήρια, έβαλαν τις βολές. Αυτός είναι ένας παράγοντας του παιχνιδιού που καλύτερα να είσαι σκληρός παρά να ανοίγεις του διαδρόμους και να λες 'ορίστε περάστε και κάντε το πάρτι σας'. Δεν σφίξαμε την άμυνά μας όσο στο δεύτερο δεκαλεπτο και στο τελος του πρώτου. Αυτά είναι κομμάτι που πρέπει να δούμε. Όταν το κάνουμε σωστά ήρθαμε πιο κοντά στο ματς».

Σε περίπτωση νέας αναμέτρησης με την Αμερική, εάν το ματς θα έχει την ίδια εικόνα, απάντησε: «Μπορούμε να πούμε πολλές δικαιολογίες αλλά το τουρνουά ακόμα παίζεται. Δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Τι; Αν στραβώσει το ματς με τη Νέα Ζηλανδία θα πούμε δεν είχαμε τον Ντίνο; Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Να προετοιμαστούμε καλά και να παίξουμε τελικό που θα μας φέρει στις 16 καλύτερες ομάδες του τουρνουά».

Για το αν βοηθήσει την Ελλάδα το physical παιχνίδι των Αμερικανών ενόψει της συνέχειας, εξήγησε: «Σίγουρα. Κάθε λεπτό που περνάμε στο παρκέ βοηθάει. Κάθε λεπτό που η ομάδα παίζει μαζί, βοηθάει. Είπαμε ότι ο χρόνος είναι υπέρ μας. Να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την ημέρα, λεπτό με το λεπτό. Και τέτοια δυνατά ματς μπορούν να σε κάνουν καλύτερο. Αυτά είναι λόγια, το θέμα είναι τι κάνουμε στο παρκέ».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα