Ρογκαβόπουλος στο Gazzetta: «Όταν χάνουμε 30 πόντους, δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοράρισμα. Έχουμε έρθει για την πρόκριση» (vid)

Ρογκαβόπουλος στο Gazzetta: «Όταν χάνουμε 30 πόντους, δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοράρισμα. Έχουμε έρθει για την πρόκριση» (vid)

Ρογκαβόπουλος στο Gazzetta

bet365

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μίλησε στην κάμερα του Gazzetta για το ματς με τους Αμερικανούς αλλά και για τον «τελικό» με τους Νεοζηλανδούς, τονίζοντας πως άπαντες είναι έτοιμοι για την πρόκριση.

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τις ΗΠΑ με 109-81 και στρέφει πλέον την προσοχή της στο παιχνίδι που έχει χαρακτήρα τελικού, με τη Νέα Ζηλανδία (30/8, 15.40).

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μίλησε στη μικτή ζώνη και στην κάμερα του Gazzetta, τόσο για το παιχνίδι, όσο και για τον ίδιο. Για το παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία, τόνισε πως άπαντες είναι έτοιμοι να κερδίσουν και να πάρουν την πρόκριση.

Υπενθυμίζουμε, πως στο παιχνίδι με τους Αμερικανούς, ο Ρογκαβόπουλος μέτρησε 14 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 19 λεπτά.

Οι δηλώσεις του Νίκου Ρογκαβόπουλου

Για το παιχνίδι: «Στο τέλος χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα, το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Οι Αμερικανοί έβαλαν κάποια πολύ δύσκολα σουτ, έβαλαν όλες τις βολές, χάσαμε και εμείς κάποια ελεύθερα σουτ και το παιχνίδι ήταν στους 10-13 πόντους».

Για τη δική του προσπάθεια: «Απ' ότι καταλαβαίνω, τα παιδιά και ο προπονητής με εμπιστεύονται. Γιατί πραγματικά προσπαθώ να εξελίξω πολύ το σουτ και να βελτιωθώ στην άμυνα. Προσπαθώ να δώσω ενέργεια, να πάρω ριμπάουντ και γενικότερα ό,τι χρειαστεί η ομάδα μου, για να κερδίσουμε παιχνίδια. Αν χρειαστεί να παίξω ένα δευτερόλεπτο, θα παίξω, αν χρειαστεί να παίξω παραπάνω, το ίδιο. Βλέπω πολύ έμπειρους και καταξιωμένους παίκτες, όπως ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου που είναι στη θέση μου, ο Λαρεντζάκης που κάνει εξαιρετικές χρονιές με τον Ολυμπιακό. Μαθαίνω απ' αυτούς πράγματα. Νιώθω ότι έχω αυτοπεποίθηση, έχω προσπαθήσει πολύ για να είμαι εδώ. Δίνω και εγώ αυτό που μπορώ να δώσω».

Ξέραμε ότι το σημερινό ματς δεν είχε μεγάλη βαθμολογική πίεση, αλλά έχουμε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού. Πως το αντιμετωπίζετε και πως συζητάτε αυτή την πρόκληση που θα έχετε από αύριο;

«Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο τουρνουά, πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι είμαστε μια καλύτερη ομάδα, πιστεύω συμφωνείτε και εσείς με αυτό. Μπορούμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Το θέλουμε πάρα πολύ και για αυτόν τον σκοπό έχουμε έρθει εδώ, δηλαδή να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται και να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και θα τα δώσουν όλα».

Ο καλός σκόρερ (σ.σ. Ρογκαβόπουλος) θα σκοράρει όποιος και να είναι ο αντίπαλος;

«Όταν η ομάδα χάνει 30 πόντους δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοράρισμα. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι το επόμενο και ας έχω μηδέν πόντους ή ακόμη και να μην παίξω».

Νιώσατε καθόλου ειρωνεία από τους Αμερικανούς;

«Όχι δεν βίωσα κάτι τέτοιο. Τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Νομίζω ότι μας σεβάστηκαν πάρα πολύ, έτσι φάνηκε μέσα στο παιχνίδι. Έδειξαν σοβαρότητα, ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι σε επίθεση και άμυνα. Δυο-τρεις πανηγυρισμοί γίνονται σε όλους τους παίκτες. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ασέβειας, αλλά θέμα κουλτούρας».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα