Παπαπέτρου στο Gazzetta: «Είπαμε να παίξουμε μπάσκετ, να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές» (vid)

Παπαπέτρου στο Gazzetta: «Είπαμε να παίξουμε μπάσκετ, να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές» (vid)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Gazzetta.

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Gazzetta μετά το ρεκόρ καριέρας απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και τη νίκη - πρόκριση της Εθνικής μπάσκετ μέχρι τους «16« του Mundobasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Κωνσταντίνος Μελάγιες.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε ρεκόρ καριέρας στη νίκη - πρόκριση της Εθνικής μπάσκετ απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και στη μικτή ζώνη μίλησε στο Gazzetta για την ανατροπή του σκορ, αλλά και όσα ειπώθηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια της γαλανόλευκης και άλλαξαν τη ροή του αγώνα.

«Είναι ωραίο. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να τα δίνεις όλα. Γι' αυτό μπαίνουμε στο γήπεδο. Μερικές φορές, βγαίνοντας απ' αυτό, ρωτάς τον εαυτό σου αν τα έδωσες όλα. Μπορεί να είσαι άστοχος, μπορεί να κάνεις κακό παιχνίδι. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να τα έχουμε δώσει όλα», είπε αρχικά ο Παπαπέτρου.

Και συνέχισε για όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο: «Μίλησε στα αποδυτήρια και ο Κωστάρας ο Παπανικολάου, νομίζω ότι αυτό που είπαμε είναι ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ, να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές, να ασχολούμαστε να είναι φάουλ, αν η Νέα Ζηλανδία παίζει δυνατά, αν παίζουν στο όριο του φάουλ.

Πρέπει να επικεντρωθούμε να παίξουμε μπάσκετ, καλό μπάσκετ, να παίξουμε σωστά, στις αρχές μας. Ξέραμε ότι αν κάνουμε τα σωστά, τα βασικά όπως πρέπει. Ξέραμε ότι τα σουτ θα μπούνε, αυτή η ομάδα έχει πάρα πολύ καλό passing game, ο ένας παίζει για τον άλλον. Δεν ξέρω αν αποτυπώνεται στα στατιστικά. Τα σουτ ήταν ανοικτά. Τα βάλαμε, αλλά έπρεπε να αρχίσουμε από την άμυνα, από το μπάσκετ. Να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε», πρόσθεσε ο Παπαπέτρου.

«Δουλεύεις γι' αυτό όλη μας τη ζωή»

Αν είναι θέμα αυτοπεποίθησης δύο άστοχες βολές και ένα εύστοχο τρίποντο, αφού έχει πάρει το επιθετικό ριμπάουντ; «Είναι μομέντουμ. Έκανα 0/2; Έχασα σίγουρα τη δεύτερη. Δουλεύεις γι' αυτό όλη μας τη ζωή. Καμιά φορά μπαίνει, καμιά φορά βγαίνει. Είτε μπει, είτε βγει, το επόμενο σουτ είναι ένα νέο σουτ. Έτσι προσπαθώ να προσεγγίζω το παιχνίδι. Μπορεί να κάνω δύο λάθη, αλλά μπροστά υπάρχει μία νέα φάση και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πήρα το σουτ χωρίς σκέψη».

Για τη χρησιμοποίησή του στο τέσσερα, με τον Παπανικολάου στο «5»: «Είχαμε παίξει και τότε (με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάτι που επεσήμανε και ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας επίσης στο Gazzetta). Ό,τι χρειαστεί. Αυτό που έγινε με τον Ντίνο άφησε μεγάλο κενό. Ήταν τεράστια ατυχία. Ήταν πάρα πολύ σημαντικός, συν τα κενά που είχαμε από πριν. Ξέραμε από πριν ότι έπρεπε να κάνουμε αλχημείες, να παίξουμε σε διαφορετικές θέσεις. Είμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Είμαστε στην επόμενη φάση. Ό,τι χρειαστεί και τέσσερα και πέντε και άσος».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα