Εθνική Μπάσκετ, Παπανικολάου στο Gazzetta: «Μπράβο στα παιδιά για την αυταπάρνηση που έδειξαν» (vid)

Εθνική Μπάσκετ, Παπανικολάου στο Gazzetta: «Μπράβο στα παιδιά για την αυταπάρνηση που έδειξαν» (vid)

Κώστας Παπανικολάου

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Gazzetta και αναφέρθηκε στα όσα... μεσολάβησαν για να επιστρέψει η Ελλάδα στο ματς και να φτάσει στην τελική επικράτηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΝΙΛΑ: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κώστας Παπανικολάου εμφανίστηκε με... ουκ ολίγες χαρακιές το δεξί του χέρι από το δυναμικό παιχνίδι και το «ξύλο» των Νεοζηλανδών. Ακόμα και έτσι η Εθνική μας μπόρεσε να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Mundobasket.

Ο ίδιος μιλώντας για την αναμέτρηση με τους «Tall Blacks» ο αρχηγός της Εθνικής μας είπε αρχικά στην κάμερα του Gazzetta: «Ματσάραμε αυτήν την μαχητικότητα και αυτήν την δυναμική του στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι επιστρέψαμε στο παιχνίδι» και συνέχισε αναφορικά με τα όσα άλλαξαν, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι:

«Νομίζω αυτό που είπε ο κόουτς μπαίνει μέσα στο κλειδί ότι άλλαξε το ματς. Προσπαθήσαμε να ματσάρουμε το physicality τους αλλά μην παίζοντας μπάσκετ. Απλά να το ματσάρουμε. Όλο αυτό μας δημιούργησε εκνευρισμό και μας έκανε να ασχολούμαστε με πράγματα μη μπασκετικά. Με πράγματα που δεν είναι η δουλειά μας να ασχοληθούμε, αλλά δουλειά του προπονητή όπως με τους διαιτητές, τον συμπαίκτη μας και όλο αυτό μας έβγαλε εντελώς εκτός τακτικής. Στο δεύτερο ημίχρονο καθαρίσαμε το μυαλό μας και βγήκαμε να παίξουμε μπάσκετ. Έτσι καταφέραμε να ματσάρουμε και το physicality, να κλείσουμε τους διαδρόμους και να επανέλθουμε στο παιχνίδι».

Για το αν έχει παίξει ποτέ πεντάρι; «Δεν ξέρω αν έχω παίξει με τον Ιωάννη στον Ολυμπιακό. Έχουμε παίξει σίγουρα μαζί στο 4-5 σ' ένα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το 2016; Δεν θυμάμαι πότε ήταν. Δεν ξέρω ποιος ήταν τεσσάρι και ποιος πεντάρι. Καθένας βοηθάει όσο μπορεί. Εϊίαμε ότι πρέπει όλοι να δίνουμε και από κάτι. Σε διαφορετικούς τομείς και σημεία. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την εικόνα και την αυταπάρνηση που έδειξαν».

Για το αν υπάρχει ανακούφιση μετά την πρόκριση: «Υπάρχει ένα κομμάτι χαράς μέσα μου που έκανε πάρα πολλούς Έλληνες περήφανους για την εικόνα μας, για την μαχητικότητά. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σκαλάκι ακόμα για εμάς. Ας προσπαθήσουμε να το ανέβουμε. Το αν θα τα καταφέρουμε θα το δούμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα