Mundobsasket 2023, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Είχε κρατήσει το... κερασάκι στην τούρτα της Α' φάσης (vid)

Mundobsasket 2023, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Είχε κρατήσει το... κερασάκι στην τούρτα της Α' φάσης (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ερνανγκομεθ

bet365

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να μην το ίδιο εντυπωσιακός όπως στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά με τη βοήθεια του Hudl Instat το Gazzetta εξηγεί ότι και πάλι ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για λογαριασμό της Ισπανίας στην Α' φάση του Mundobasket.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Σέρτζιο Σκαριόλο έκανε διαχείριση στην Α' φάση του Mundobasket. Άλλωστε και ο όμιλος στον οποίο είχε βρεθεί η Ισπανία έχοντας να αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, την Βραζιλία και το Ιράν ήταν από τους (θεωρητικά πάντα) πιο εύκολους της διοργάνωσης. Λίγο-πολύ, εύκολα ή δύσκολα, όλοι περίμεναν ότι η «ρόχα» θα έκλεινε πρώτη και αήττητη την Α' φάση με 3-0 ρεκόρ. Όπως και -τελικά- έγινε.

Και φυσικά ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της Ισπανίας, ο οποίος «κεντρίζει» και το ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της μετακίνησής τους στον Παναθηναϊκό, δεν είναι άλλος από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν -και πάλι- από τους παίκτες με την μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι των Ιβήρων, καθώς μαζί με τον αδερφό του Γουίλι αποτέλεσαν την αρχή, τη μέση και το τέλος της ομάδας τους.

Αν και στα ματς της Α' φάσης δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός όσο στα παιχνίδια της προετοιμασίας, αλλά εξίσου χρήσιμος και πολύτιμος. Συγκεκριμένα ο Χουάντσο έκλεισε το πρώτο κομμάτι του Mundobasket ως δεύτερος σκόρερ της Ισπανίας πίσω από τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, έχοντας κατά μέσο όρο 13.3 πόντους με 55% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα (4/13) και μόλις 40% στις βολές με 4/10 συνολικά. Αντίστοιχα ο κατά έναν χρόνο μεγαλύτερος αδερφός του είχε 17.3 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ, σουτάροντας με 59% στα δίποντα (20/34) και 80% στις βολές (12/15).

Ο τρόπος που εκδηλώνει επιθέσεις στο Mundobasket

Βέβαια το... καλύτερο το είχε φυλάξει για το τέλος. Ο Χουάντσο πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του Mundobasket κόντρα στο Ιράν καθώς μέτρησε 21 πόντους (tournament high) με 9/13 εντός παιδιάς, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά συμμετοχής.

Πώς όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο «τελειώνει» τις φάσεις με την «ρόχα» ο Ερνανγκόμεθ κατά τη διάρκεια του Mundobasket;

  • To 23.8% με transition έχοντας κατά μέσο όρο 4 πόντους ανά 3.3 κατοχές.
  • Το 19% ύστερα από κίνηση μακριά από την μπάλα με 0.7 πόντους κατά μέσο όρο ανά 2.7 κατοχές.
  • Το 14.3% με catch and shoot κατάσταση έχοντας κατά μέσο όρο 2 πόντους ανά 2 κατοχές.
  • Το 11.9% με «κόψιμο» στο καλάθι δίνοντας 0.7 πόντους ανά 1.7 κατοχές.
  • Το 11.9% με κίνηση από έξω προς τα μέσα (catch and drive) το οποίο ήταν και το πιο αποτελεσματικό (βάσει ποσοστών) παιχνίδι του με 2.7 πόντους ανά 1.7 κατοχές.
  • Το 7.1% με προσπάθεια για φόλοου έχοντας 0.7 πόντους ανά μία κατοχή.
  • Το 7.1% με pick 'n pop προσφέροντας έναν πόντο ανά μία κατοχή
  • Το 2.4% με isolation (σ.σ. παιχνίδι απομόνωσης) έχοντας έναν πόντο ανά 0.3 κατοχές
  • Το 2.4% με pick 'n roll αλλά με μόλις 0.7 πόντους ανά 0.3 κατοχες, ήτοι σε ακέραιο αριθμό ένα lay-up ύστερα από ασίστ σε ρολάρισμά του.

To Shot Chart του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στην Α' φάση του Mundobasket

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα