Κάρλικ Τζόουνς: Ποιος είναι ο παίκτης που οδήγησε το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Κάρλικ Τζόουνς: Ποιος είναι ο παίκτης που οδήγησε το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ο Κάρλικ Τζόουνς

bet365

Ο Κάρλικ Τζόουνς οδήγησε μία μικρή χώρα στο όνειρο. Το Νότιο Σουδάν δεν αγωνίστηκε μόνο στο Mundobasket 2023. Θα συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και ο παίκτης που πέρσι έλαβε $350 χιλ. από τους Σικάγο Μπουλς τελείωσε τη διοργάνωση με 20.4 πόντους και 10.4 ασίστ.

Ο Κάρλικ Τζόουνς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ. Κάθε στιγμή της ζωής και της καριέρας του έχει αποκτηθεί με κόπο. Με πάλη. Και μπόλικη υπομονή.

Ο γκαρντ των Σικάγο Μπουλς, ο άνθρωπος που έδωσε ελπίδα σε ένα ολόκληρο κράτος, το Νότιο Σουδάν αντιμετώπισε - χωρίς να το γνωρίζει - τη σκληρή πλευρά της ζωής από τη μέρα που γεννήθηκε.

Η φαμίλια των Καρλ Τζόουνς και Φελίσια Ρόουζμοντ περίμενε διαφορετικά την ημέρα που ο Κάρλικ είδε το φως της ημέρας για πρώτη φορά. «Υπάρχει πρόβλημα με τον εγκέφαλό του», ήταν τα λόγια των γιατρών. Όλοι πάγωσαν στο άκουσμά τους.

«Ήταν σκληρό για όλους», είχε πει παλιότερα ο πατέρας του, Καρλ. Και συμπλήρωσε: «Η οικογένειά μας είναι γεμάτη από αθλητές και ήταν τόσο σκληρό να ξέρουμε ότι ο Κάρλικ δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι ανάλογο».

Μόνο που ο Τζόουνς το έκανε. Άφησε στην άκρη κάθε πρόβλεψη. Και οι γιατροί, μετά από συγκεκριμένες εξετάσεις, του επέτρεψαν να κάνει αθλητισμό.

MVP και Σικάγο Μπουλς

Η χάρη του έφτασε μέχρι το NBA και τους Σικάγο Μπουλς, μετά από χίλια κύματα στο πανεπιστήμιο. Μπόλικη αμφισβήτηση και σημαντικές δυσκολίες. Την περσινή σεζόν η αμοιβή του έφτασε στις 350 χιλιάδες δολάρια, αφού πρόκειται για παίκτη με two way συμβόλαιο (και για το ΝΒΑ και για την G- League).

Αγωνίστηκε για 7 ματς. Αλλά οι εμφανίσεις του στην G-League, όπου αναδείχθηκε MVP το 2023, ήταν αυτές που τον έφεραν στο επόμενο επίπεδο. Από τη δύσκολη διαδρομή, όπως πάντα.

Οι Μπουλς του έδωσαν κανονικό συμβόλαιο, το λιγότερο για έναν παίκτη που σκόραρε 26.1 πόντους σε κάθε ματς των Γουίντι Σίτι Μπουλς. Πλέον, την επόμενη σεζόν, ο Τζόουνς θα λάβει 1.927.896 δολάρια. Και μετά την ολοκλήρωσή της θα ετοιμαστεί για τη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα του Νότιου Σουδάν.

Ο Τζόουνς είναι γεννημένος στις ΗΠΑ. Στο Σινσινάτι του Οχάιο. Ωστόσο, αποφάσισε να τιμήσει τις ρίζες από το Νότιο Σουδάν. Και η πλατφόρμα που του πρόσφερε το Mundobasket 2023, του επέτρεψε να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει.

Ήταν ένας από τους παίκτες που... φλέρταρε με το πρώτο triple double στην ιστορία της διοργάνωσης. Το έχασε για 3, για ένα και για 4 ριμπάουντ. Αλλά κατέγραψε double double με πόντους και ασίστ σε τρία από τα πέντε ματς της χώρας του.

Τα στατιστικά του Τζόουνς στο Mundobasket 20203

  • VS Ανγκόλα 26 πόντους, 7 ριμπάουντ, 15 ασίστ
  • VS Φιλιππίνες 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 14 ασίστ
  • VS Σερβία 3 πόντους, 6 ασίστ
  • VS Κίνα 21 πόντους, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ
  • VS Πουέρτο Ρίκο 35 πόντους, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα