Εθνική μπάσκετ, Μανωλόπουλος: «Ξυπνήσαμε και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο»

Εθνική μπάσκετ, Μανωλόπουλος: «Ξυπνήσαμε και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο»

Δημήτρης Οικονόμου
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ανάμεσα στον Δημήτρη Ιτούδη και τον Σάββα Καμπερίδη.

bet365

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για την επόμενη ημέρα από τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους «8» του Mundobasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εκπροσώπησε την πλευρά του προπονητικού επιτελείου, μιλώντας - στην προπόνηση της Εθνικής μπάσκετ - για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Mundobasket 2023.

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Λιθουανία (92-67) και έχασε κάθε ελπίδα να συνεχίσει στις 8 καλύτερες ομάδες του τουρνουά, με την αυριανή αναμέτρηση (3/9, 11:40) απέναντι στο Μαυροβούνιο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Μανωλόπουλος στάθηκε στο συναίσθημα που έκρυβε η επόμενη ημέρα, με την χαρακτηριστική ατάκα πως «ξυπνήσαμε και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο».

Όσα δήλωσε ο Μανωλόπουλος

«Υπήρχε πολύ μεγάλη απογοήτευση χθες την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Υπάρχει ένα ακόμη ματς, το Παγκόσμιο δεν έχει τελειώσει ακόμη για μας. Προσπαθούμε να το δουλέψουμε, σαν ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά, για να φανούμε έτοιμοι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.

Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για μας, θεωρώ ότι δώσανε όλοι τον καλύτερο εαυτό τους, προσπάθησαν για 40 λεπτά σε κάθε ματς, φάση-φάση και νομίζω πως ο κόσμος αυτό το είδε. Τόσο αυτοί που το είδαν από την τηλεόραση, όσο και όσοι ήταν στο γήπεδο και τους ευχαριστούμε, γιατί η βοήθειά τους είναι υπερπολύτιμη.

Ξυπνήσαμε όλοι το πρωί και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Όχι όμως επειδή δεν προσπαθήσαμε, ούτε ψάξαμε δικαιολογίες. Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αλλά πάντα πιστεύεις ότι μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά μένει αυτή η πίκρα ότι έτσι όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του δευτέρου μάς αδικεί. Εμείς, οι προπονητές και τα παιδιά, προπονούμασταν κάθε μέρα για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Έτσι σκεφτόμασταν, δεν κάναμε σκέψεις αν αυτή η ομάδα είναι για παραπάνω ή δεν κάνει».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα