Mundobasket 2023, Ιταλία-Πουέρτο Ρίκο 73-57: Στη «Σκουάντρα Ατζούρα» το εισιτήριο για τους «8» (vid)

bet365

Η Ιταλία έφτασε στη νέα μεγάλη νίκη με 73-57, επί του Πουέρτο Ρίκο, παίρνοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Mundobasket 2023.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έπρεπε να αξιοποιήσει τη μεγάλη νίκη της επί της Σερβίας, επικρατώντας και του Πουέρτο Ρίκο, ώστε να πάρει την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης. Όπερ και εγένετο, οι παίκτες του Ποτζέκο, εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και τις «τρύπες» της Πορτορικανής άμυνας, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Το ματς

Οι Ιταλοί «απάντησαν» με 15-0 στο αρχικό 0-4 του Πουέρτο Ρίκο στο 4', δείχνοντας αποφασισμένοι από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι Πορτορικανοί έδειχναν ότι δεν έχουν ούτε τις αμυντικές, αλλά και ούτε τις επιθετικές λύσεις για να απειλήσουν την Ιταλία. Ωστόσο, ο Γουότερς ήταν η μοναδική ανησυχία μέχρι εκείνες τις στιγμές του παιχνιδιού, πετυχαίνοντας 7 συνεχόμενους πόντους (18-13 στο 7'). Το δεκάλεπτο έκλεισε με ένα 7-2 σερί της Ιταλίας, παίρνοντας για πρώτη φορά και διψήφιο προβάδισμα (25-15).

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, το Πουέρτο Ρίκο εν μέσω βολών κατάφερε να μειώσει σε μονοψήφιο (27-20 στο 12'). Τα εύκολα λάθη των Ιταλών δεν τους επέτρεψαν να επαναφέρουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, έχοντας και σε πολύ μέτρια ημέρα τον Σιμόνε Φοντέκιο. Οι Πορτορικανοί με τον Χάουαρντ να παίρνει την μπαγκέτα του μαέστρου, κατάφερε να μειώσει στους πέντε (30-25 στο 15'). Ο Μέλι έκανε τρομερή δουλειά με τα επιθετικά του ριμπάουντ, μην επιτρέποντας στην ομάδα του Κολόν να πλησιάσει περισσότερο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η αμυντική ασυνεννοησία των Ιταλών, στοίχησε, καθώς ένα 7-0 του Πουέρτο Ρίκο έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση καλαθιού (36-34 στο 19'). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στο +3 (39-36).

Η επιθετική δυστοκία και των δύο, βόλεψε παραπάνω το Πουέρτο Ρίκο, ώστε το σκορ να μείνει κοντά και να περιμένει την ευκαιρία να κάνει τη δική του επίθεση (41-38 στο 24'). Ο Πινέιρο με δικό του καλάθι έκανε την Ιταλία να αγχωθεί (41-30 στο 25'), ενώ στο ίδιο λεπτό ο Τόμσον έδωσε την ομάδα του το πρώτο προβάδισμα (41-43 στο 26') μετά το αρχικό 0-4 στο ξεκίνημα. Μέλι με τα επιθετικά του ριμπάουντ και Ντατόμε στην εκτέλεση, έφεραν τους Ιταλούς ξανά σε θέση οδηγού (49-43 στο 28'). Το δεκάλεπτο «έκλεισε» με τους παίκτες του Ποτζέκο να είναι μπροστά το ισχνό +4 (51-47).

Με το «καλημέρα» στην τέταρτη περίοδο, ο Ντατόμε ξεκίνησε με τρίποντο (54-47 στο 31'), ενώ τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να φτάσουν γρήγορα στο +10 (57-47 στο 32'). Η διαφορά έφτασε για δεύτερη φορά στην μέγιστη τιμή της (63-50 στο 24'), βάζοντας τις βάσεις για την πολυπόθητη νίκη-πρόκριση. Οι Πορτορικάνοι δεν κατάφεραν να μειώσουν τόσο, ώστε να ανησυχήσουν τη «Σκουάντρα Ατζούρα», με την Ιταλία φτάνει στην τελική επικράτηση (73-57), παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Mundobasket 2023.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-15, 39-36, 51-47, 73-57.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Οι Ιταλοί είχαν τις λύσεις στο τέλος και φυσικά τον Σιμόνε Φοντέκιο που αν και στο τέλος σημείωσε το double-double (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ), βοηθώντας τα μέγιστα στην ομάδα του. Οι Πορτορικάνοι «πλήρωσαν» την επιθετική δυστοκία στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού.

MVP: Ο Τζιαμπάολο Ρίτσι ήταν ο παίκτης που βασίστηκε η Ιταλία, όταν ο Φοντέκιο έδειχνε να είναι εκτός παιχνιδού. Οι 15 πόντοι του με τα 4/6 δίποντα, έδωσαν το boost που χρειαζόντουσαν οι συμπαίκτες του, για να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκολο Μέλι μπορεί να σκόραρε μόλις 7 πόντους, αλλά πήρε συνολικά 8 επιθετικά ριμπάουντ, διορθώνοντας πολλές άστοχες ενέργειες της ομάδας του.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Το Πουέρτο Ρίκο περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Ισμαήλ Ρομέρο, ο οποίος έχασε κατά κράτος σχεδόν όλες τις «μάχες» της ρακέτας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Σίγουρα τα 19 επιθετικά ριμπάουντ της Ιταλίας, έκαναν τη μεγάλη διαφορά στο σημερινό παιχνίδι.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της στη ρακέτα, αλλά και το «όπλο» της να εκτελεί γρήγορα στο επιθετικό transition. Η κυριαρχία της στους «αιθέρες» διόρθωσε πολλές επιθέσεις, φτάνοντας στην τελική επικράτηση και την πρόκριση στους «8».

italypuerto

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα