Παπανικολάου: «Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά, ήμασταν μαχητές»

Παπανικολάου: «Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά, ήμασταν μαχητές»

Δημήτρης Οικονόμου
Παπανικολάου: «Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά, ήμασταν μαχητές»

bet365

Το ταξίδι της Εθνικής Ανδρών στο Mundobasket 2023 ολοκληρώθηκε με την ήττα από το Μαυροβούνιο και ο Κώστας Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι το πιο σημαντικό για αυτή την ομάδα είναι η ενότητα.

Η Εθνική Ανδρών αποχαιρέτησε το Mundobasket 2023 με την ήττα από το Μαυροβούνιο στη φάση των «16», τερματίζοντας στη 15η θέση της τελικής κατάταξης.

Η αποστολή της Ελλάδας επιστρέφει στη βάση της με ρεκόρ 2-3 και ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου έκανε τον απολογισμό της ελληνικής ομάδας στη Μανίλα.

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου: «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλαμε. Το κάναμε σε κάποια κομμάτια, θέλαμε να δώσουμε στους φιλάθλους μας κάτι, αφού ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της γης για μας. Όμως το Μαυροβούνιο έπαιξε πολύ δυνατά, πήγαν καλύτερα στις λεπτομέρειες στις κρίσιμες στιγμές και κέρδισαν.

Το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η ενότητα και η αποφασιστικότητα που είχαν όλα τα παιδιά. Ξέραμε πως δεν είχαμε το ίδιο ταλέντο με άλλες ομάδες και έπρεπε να δουλέψουμε διπλά για να καλύψουμε την απόσταση. Κάποιες φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι. Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά. Δεν είναι δεδομένο ότι έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου και το να δημιουργείς αυτούς τους δεσμούς είναι σημαντικό.

Μπορεί κάποιες φορές να υπάρχουν νεύρα, αλλά αυτό τελειώνει γρήγορα. Η ενότητα αυτή είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτή την ομάδα. Γι’ αυτό και την προσπάθεια που κάναμε είμαι περήφανος. Ήμασταν μαχητές και τα δώσαμε όλα».

Ο Παπανικολάου έκλεισε το τουρνουά με 7 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 5 συμμετοχές.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα