MundoBasket 2023: Ώρα προημιτελικών με ευρωπαϊκή... μάχη μεταξύ Σερβίας και Λιθουανίας

Δημήτρης Οικονόμου
Μιλουτίνοφ Μπογκντάνοβιτς

bet365

Με δύο προημιτελικούς ξεκινάει η τελευταία εβδομάδα του MundoBasket 2023. Σέρβοι και Λιθουανοί ανοίγουν τον... χορό με το ματς της Ιταλίας απέναντι στις ΗΠΑ να ακολουθεί. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Το MundoBasket 2023 μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι οκτώ ομάδες που παρέμειναν όρθιες, ανεβαίνουν στο πάλκο της Mall of Asia Arena για τη φάση των προημιτελικών, με τα λάθη πλέον να μη συγχωρούνται.

Ξεκίνημα σήμερα με δύο από τους τέσσερις αγώνες που θα κρίνουν τα εισιτήρια των ημιτελικών στη Μανίλα. Την αρχή κάνουν Λιθουανοί και Σέρβοι που βγαίνουν στο κορτ για να δώσουν την πρώτη «μάχη» (5/9 - 11:45, live στο Gazzetta).

Σε μία αναμέτρηση που έχει σκεπαστεί από τον φρικτό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς. Ο παίκτης της Σαραγόσα δέχτηκε ένα χτύπημα στα πλευρά και υποβλήθηκε σε εγχειρήσεις, με τους γιατρούς να του αφαιρούν το ένα νεφρό, κάτι που αποτέλεσε σοκ για ολόκληρη την ομάδα, όπως αποκάλυψε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στην κάμερα του Gazzetta.

Από την άλλη πλευρά οι Λιθουανοί πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, μετά τη νίκη τους επί της Team USA, που τους έφερε αήττητους, με 5-0 ρεκόρ στα προημιτελικά. Με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας απόλυτο σταρ, μία ομάδα που παίζει σύγχρονο μπάσκετ και με τον Κουζμίνσκας να έχει σημαντικό ρόλο, έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Η τιτανομαχία των Βαλαντσιούνας και Μιλουτίνοφ αναμένεται να κλέψει και τις εντυπώσεις, με τους δύο σέντερ να παρουσιάζονται έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού.

Λίγο αργότερα και αφού μάθουμε το ποιος θα πάρει το εισιτήριο στον ευρωπαϊκό προημιτελικό, ο πληγωμένος εγωισμός των ΗΠΑ, μετά και την ήττα από τη Λιθουανία, βγαίνει στο παρκέ για να κοντραριστεί με την Ιταλία του Ποτζέκο (5/9 - 15:40, live στο Gazzetta).

Με τον Στιβ Κερ να θέλει να... γυρίσει τον διακόπτη και να επαναφέρει την ομάδα του στις ράγες για το χρυσό. Από τη μεριά της η Ιταλία, μετά και την πρωτιά στη δεύτερη φάση, σίγουρα θα περίμενε ένα πιο βατό μονοπάτι, όμως με το small ball του Ποτζέκο και τα κοντά σχήματα θα παραταχθεί απέναντι στην Αμερική με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρόλο που οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Το πανόραμα των προημιτελικών του MundoBasket

Τρίτη 5/9

  • Λιθουανία - Σερβία (11:45)
  • Ιταλία - ΗΠΑ (15:40)

Τετάρτη 6/9

  • Γερμανία - Λετονία (11:45)
  • Καναδάς - Σλοβενία (15:30)

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα