MundoBasket 2023, Μιλουτίνοφ: «Μας έστειλε μήνυμα το πρωί ο Σίμανιτς και μας έδωσε τεράστια ώθηση»

Αντώνης Καλκαβούρας
Νίκολα Μιλουτίνοφ

bet365

Ένα μήνυμα του Μπόρισα Σίμανιτς ήταν το... κλειδί για τη νίκη της Σερβίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά την καταιγιστική εμφάνιση απέναντι στη Λιθουανία στον προημιτελικό του MundoBasket. Αποστολή στη Μανίλα: Αντώνης Καλκαβούρας.

Μέσα σε ένα άκρως συγκινητικό κλίμα, η Σερβία και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όσα έζησαν με τον φρικτό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς για να υπερκεράσουν το εμπόδιο της Λιθουανίας με... πάρτι και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο Μιλουτίνοφ πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση με 9 πόντους (4/8 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος και μίλησε για το πόσο ένωσε την ομάδα της Σερβίας το μήνυμα του Σίμανιτς στο ομαδικό γκρουπ των παικτών, το πρωί πριν τον προημιτελικό.

«Σήμερα μας έστειλε μήνυμα στην ομαδική μας. Ήταν πολύ συναισθηματικό. Μας είπε ότι νιώθει καλύτερα και ότι ελπίζει να ταξιδέψει μαζί μας στη Σερβία. Όλοι πήραμε τεράστια ώθηση. Με όσα έχει περάσει τις τελευταίες ημέρες, να ακούμε κάτι τέτοιο είναι φανταστικό. Ελπίζω να τον κάναμε περήφανο σήμερα».

Οι δηλώσεις του Νίκολα Μιλουτίνοφ

«Είναι μεγάλη νίκη για εμάς, μπορεί να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ήταν από τους βασικούς μας στόχους. Προφανώς ακόμα και να προκριθούμε στο Παρίσι, δε θα τα παρατήσουμε στους ημιτελικούς και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κάνουμε περήφανους τους συμπατριώτες μας».

Για το "κλειδί" της νίκης: «Το κλειδί ήταν η άμυνα, παίξαμε εντυπωσιακά αμυντικά και όλοι μας δώσαμε κάτι αμυντικά. Ήταν τρομερή εμφάνιση από όλους μας και έτσι πρέπει να αγωνιζόμαστε».

Για την προσωπική του δουλειά: «Δούλεψα σκληρά, ήθελα πραγματικά να πετύχω κάτι καλό με την Εθνική αυτό το καλοκαίρι και είμαστε σε καλό δρόμο, η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα μας».

Για το αν προτιμάει Σλοβενία ή Καναδά: «Όποιος και να έρθει, δεν μπορείς να διαλέξεις. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, θα είναι δύσκολο match up για εμάς».

Για τους φίλους του Ολυμπιακού: «Ελπίζω να μας υποστηρίζουν, να τους ευχαριστήσω αν μας υποστηρίζουν. Ελπίζω να φέρω ένα μετάλλιο στην Αθήνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα