Mundobasket 2023, Ντόντσιτς: Εχει εκτελέσει 82 βολές, κυνηγάει το ρεκόρ του Νοβίτσκι από το 2002 (vid)

Mundobasket 2023, Ντόντσιτς: Εχει εκτελέσει 82 βολές, κυνηγάει το ρεκόρ του Νοβίτσκι από το 2002 (vid)

...

bet365

Ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να έχει παράπονα από τους διαιτητές, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι έχει εκτελέσει τις περισσότερες βολές στο Mundobasket 2023 (82) και κυνηγάει το ρεκόρ του Ντιρκ Νοβίτσκι από το 2002.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει να δώσει ακόμη μία παράσταση στο Mundobasket 2023. Κάθε εμφάνισή του δεν συνοδεύεται από τους διθυράμβους που θα λάμβανε ένα σταρ της εμβέλειάς του, αλλά ο Σλοβένος συνεχίζει ακάθεκτος. Σχεδόν ακούραστος.

Μετά τον εξουθενωτικό προημιτελικό απέναντι στον Καναδά, ο Ντόντσιτς αγωνίστηκε για 37 λεπτά στον αγώνα κατάταξης με τη Λιθουανία. Η εικόνα που έχει... κολλήσει στους περισσότερους για τον γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς είναι η αποβολή του στο ματς με τον Καναδά και οι χειρονομίες στους διαιτητές για τις αποφάσεις τους.

Και όμως τα στατιστικά λένε ότι ο Λούκα Μάτζικ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές στο τουρνουά. Με τον δεύτερο της λίστας, Ροντάε Χόλις - Τζέφερσον να μετράει 59, δηλαδή 23 λιγότερες από τον Σλοβένο.

Πλέον, ο Ντόντσιτς κυνηγάει το σχεδόν... στοιχειωμένο ρεκόρ του Ντιρκ Νοβίτσκι. Το 2002 στην Ιντιανάπολις ο Γερμανός είχε εκτελέσει 89 βολές. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι ο μεγάλος Ντιρκ το είχε κάνει σε 9 αγώνες, ενώ ο Ντόντσιτς είναι στις 82 βολές με 7 αγώνες.

Οι βολές του Ντόντσιτς

  • VS Βενεζουέλα 13/16 βολές
  • VS Γεωργία 13/17 βολές
  • VS Πράσινο Ακρωτήριο 8/11 βολές
  • VS Αυστραλία 9/10 βολές
  • VS Γερμανία 3/5 βολές
  • VS Καναδά 6/7 βολές
  • VS Λιθουανίαα 11/16 βολές

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα