Γκούροβιτς: «Το χρυσό στη Μανίλα θα είναι πιο μεγάλη επιτυχία από την Ιντιανάπολις»!

Γκούροβιτς: «Το χρυσό στη Μανίλα θα είναι πιο μεγάλη επιτυχία από την Ιντιανάπολις»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
gurovic

bet365

Ο Μίλαν Γκούροβιτς, μέλος της εθνικής Σερβίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Mundobasket 2002 εξήγησε πως εφόσον οι «Αετοί» φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής στη Μανίλα, η επιτυχία τους θα είναι πιο μεγάλη από την Ιντιανάπολις!

Το 2002 οι Σέρβοι σόκαραν τους Αμερικανούς μέσα στο «σπίτι» τους χάρη στο τρίποντο... παραλήρημα του Μίλαν Γκούροβιτς στα προημιτελικά κι εν συνεχεία, κατέκτησαν τον τίτλο στον τελικό της Ιντιανάπολις με την Αργεντινή. Εκείνη η έκδοση της Σερβίας είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Βλάντε Ντίβατς, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς ενώ ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν στην άκρη του πάγκου, οδηγώντας την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην κορυφή του κόσμου.

Ο 74χρονος προπονητής είναι ο άνθρωπος που ξέρει τη δουλειά, κοουτσάροντας τη Σερβία ως τον τελικό της φετινής διοργάνωσης στη Μανίλα απέναντι στη Γερμανία (10/9, 15:40) και ο Γκούροβιτς παραδέχτηκε πως σε περίπτωση που οι Σέρβοι κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, η επιτυχία τους θα είναι μεγαλύτερη από τη δική του γενιά στην Ιντιανάπολις.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φετινό χρυσό θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία από την Ιντιανάπολις, το 2002. Πρώτα απ' όλα, γιατί όλοι είχαν ξεγράψει τη φετινή ομάδα όμως τα παιδιά μας απέδειξαν την ποιότητά τους. Η δική μου γενιά είχε μεγαλύτερη πίεση και κουβαλούσε το βάρος του φαβορί, κάτι που ήταν φυσιολογικό. Είχαμε πάει στο Παγκόσμιο ως πρωταθλητές Ευρώπης, επομένως το μετάλλιο ήταν μεγάλος στόχος» εξήγησε ο Μίλαν Γκούροβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στο Περιστέρι (1993-98) και την ΑΕΚ (2000).

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα