Βαρύ το κλίμα για τον Αταμάν στην Τουρκία, εξετάζεται η λύση του συμβολαίου του με την Εθνική!

Βαρύ το κλίμα για τον Αταμάν στην Τουρκία, εξετάζεται η λύση του συμβολαίου του με την Εθνική!

O Εργκίν Αταμάν σε αγώνα της Εθνικής Τουρκίας

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου είναι σφόδρα ενοχλημένος από την χειρονομία του 58χρονου τεχνικού και παραμονές εκλογών, εξετάζει το σενάριο απομάκρυνσής του.

Η αλήθεια είναι ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε κατά διάνοια στην Ελλάδα, όπου η τοξικότητα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ βρίσκεται στο ζενίθ! Σκεφτείτε για παράδειγμα τι θα γινόταν αν ο Βασίλη Σπανούλης πήγαινε στο event προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη και στο πλαίσιο της αποθέωσής του από τον κόσμο, έκανε μία ανάλογη ειρωνική φυσιογνωμία, πικάροντας τον Παναθηναϊκό, για μία ήττα της ομάδας του στο ποδόσφαιρο;

Προσωπικά, πιστεύω ότι αν κάποιος ομοσπονδιακός coach έκανε κάτι τέτοιο, σε οποιαδήποτε χώρα των Βαλκανίων ή της νότιας Ευρώπης όπου το αίμα των οπαδών βράζει, δύσκολα θα έκλεινε έξτρα 24ωρο στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Πάμε, όμως, σε εκείνον που το «διέπραξε», χαμογελώντας, χωρίς εκείνη την στιγμή να έχει επίγνωση του «πόσο λάδι έριχνε στην φωτιά». Και ο λόγος, φυσικά, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης, προπονητής του Παναθηναϊκού, επέλεξε να «γλεντήσει» τους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ! Κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν (είναι γνωστή η κόντρα του με τον σύλλογο της ασιατικής πλευράς της Πόλης), με την μόνη διαφορά ότι τότε δεν ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας.

Όπως ήταν φυσικό, η εικόνα της χειρονομίας του να σχηματίσει το σκορ (3-1), με το οποίο η αγαπημένη του Γαλατασαράϊ νίκησε πολύ πρόσφατα την Φενερμπαχτσέ, έκανε άμεσα τον γύρο του διαδικτύου και ο ίδιος μπήκε πολύ γρήγορα στο στόχαστρο των οπαδών της λαοφιλούς ομάδας που ειρωνεύτηκε.

Οι πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι η κίνηση του Εργκίν Αταμάν και η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, δυσαρέστησε πολύ έντονα τον προέδρο, Χινταγιέτ Τούρκογλου, ο οποίος από χθες το βράδυ δέχεται έντονες πιέσεις για τον απομακρύνει. Παρ' ότι ο προπονητής του «τριφυλλιού» διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις πρώτες χθεσινοβραδινές τηλεφωνικές συζητήσεις των αξιωματούχων της τουρκικής ομοσπονδίας, στο τραπέζι έπεσε να ζητηθεί η παραίτησή του, αλλά το σενάριο αυτό απορρίφθηκε γιατί ο μακράν πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ, δεν είναι τέτοιος χαρακτήρας και πολύ δύσκολα θα το δεχόταν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που βετεράνος διεθνής παίκτης και νυν αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Χαρούν Ερντεναϊ, επικοινώνησε μαζί του και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν θα συζητούσε καν το ενδεχόμενο οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά και ότι ταυτόχρονα είχε καταλάβει το λάθος του, τον συμβούλεψε να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Κάτι που συνέβη το μεσημέρι με την απολογητική ανάρτηση που πόσταρε ο Αταμάν στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram. Η ζημιά που είχε γίνει, όμως, αποδεικνύεται ότι δύσκολα θα διορθωθεί κι αυτό φάνηκε από την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε για εκείνον η Φενερμπαχτσέ στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε λίγα λεπτά αργότερα, με την οποία αρνήθηκε την συγνώμη του.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να προεξοφλήσει την απόσυρση των διεθνών παικτών από την Εθνική ομάδα, όσο εκείνη θα έχει προπονητή τον Αταμάν, χωρίς καν να χρησιμοποιήσει το όνομά του στο εν λόγω κείμενο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του γενικού γραμματέα του συλλόγου, Μπουράκ Κιζιλχάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, το χθεσινό περιστατικό που συνέβη στο τέλος του φιλικού αγώνα Γαλατασαράϊ-Παναθηναϊκού, αναμένεται να διαταράξει τις ισορροπίες των εκλογών στην τουρκική ομοσπονδία, που έχουν προκηρυχθεί για τις 8 Οκτώβρη.

Ο νυν πρόεδρος και πρώην All Star ΝΒΑer, Χινταγιέτ Τούρκογλου, θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί για να επανεκλεγεί απέναντι στον πρώην επικεφαλής της ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ και τον επίσης βετεράνο διεθνή άσο, Εφέ Αϊντάν.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η κατακραυγή που προκάλεσε σε μία μεγάλη μερίδα Τούρκων φιλάθλων, ο προπονητής του «τριφυλλιού» με την χερονομία του, είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική φθορά στον Τούρκογλου, αν δεν καταδικάσει την συμπεριφορά του και δεν τον απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το θέμα να φτάσει ακόμη και στον Τούρκο πρόεδρο, καθώς πολλοί Τούρκοι συνάδελφοι εκτιμούν ότι ο ιδιοκτήτης της Φενερμπαχτσέ, Αλί Κοτς, επικοινώνησε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ζήτησε την αποχώρησή του από την Εθνική Τουρκίας.

Όπως και να 'χει το πράγμα, οι εξελίξεις τρέχουν και κανένα τα σενάρια είναι ανοικτά. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν, στο περιθώριο του αποψινού προπονητικού φιλικού του Παναθηναϊκού με την Εφές (κεκλεισμένων των θυρών), ο Αταμάν θα κάνει δηλώσεις στους Τούρκους δημοσιογράφους που θα τον περιμένουν έξω από το γήπεδο.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET Τελευταία Νέα