Εθνική: Έβδομη σερί νίκη επί των Τούρκων, 44-23 στο σύνολο υπέρ της Ελλάδας

Νίκος Καρφής
Εθνική: Έβδομη σερί νίκη επί των Τούρκων, 44-23 στο σύνολο υπέρ της Ελλάδας

bet365

Η Εθνική μας έφυγε με ένα μεγάλο διπλό από την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου, πετυχαίνοντας την 7η σερί νίκης της επί των αντιπάλων της.

Τον... αέρα της Τουρκίας έχει πάρει η Εθνική μας. Η Ελλάδα καθάρισε για δεύτερη φορά την Τουρκία μέσα σε λίγες μέρες, αφού έφυγε με το διπλό από την Κωνσταντινούπολη.

Η Εθνική πλέον μετρά 7 σερί νίκες κόντρα στην Τουρκία. Τελευταία νίκη της Εθνικής στην Τουρκία σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 85-84 στις 07 Μάη του 1981 (Τσάλεντζ Ράουντ για το Eurobasket), ενώ τελευταία επικράτηση σε φιλικό στην Τουρκία ήταν το 75-70 στις 26 Ιουνίου του 2016. Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Ανδρών κόντρα στην Τουρκία έγινε το 1936 στην Κωνσταντινούπολη.

Πριν από τις δύο ροζ φύλλα αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου, η Εθνική μας είχε επικρατήσει με 81-63 στην Βικτώρια του Καναδά στο Προολυμπιακό στις 3 Ιούλη του 2021. Με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε την θέση της στον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκε από την Τσεχία.

Συνολικά η Ελλάδα έχει 43 νίκες απέναντι στην Τουρκία, με τους αντιπάλους μας να έχουν 44-23, έχοντας πάρει μια τεράστια διαφορά, ενώ έχει κατακτήσει τις περισσότερες νίκες στα μεγάλα τουρνουά όπως το Προολυμπιακό και τα Eurobasket του 2009 (ημιτελικός) και του 2013 (όμιλος).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα