Γαλλία-Τσεχία 95-60: Ισοπεδωτικοί «τρικολόρ» στο δεύτερο ημίχρονο

Γιώργος Κούβαρης
Γαλλία-Τσεχία 95-60: Ισοπεδωτικοί «τρικολόρ» στο δεύτερο ημίχρονο

bet365

Με εντυπωσιακή εμφάνιση στην 3η περίοδο και επιμέρους σκορ 28-8 η Γαλλία επικράτησε της Τσεχίας στο Παρίσι με 95-60 και βρέθηκε με το ενάμιση πόδι στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Τσέχοι άντεξαν μόνο για ένα ημίχρονο. Για την ακρίβεια όχι μόνο άντεξαν αλλά είχαν και το πάνω χέρι στο παιχνίδια χάρη στον Χρούμπαν ο οποίος έκανε τη «ζημιά» στους Γάλλους.

Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Ότι θα μπορούσε να την κάνει. Όμως το... κάρφωμα του Ρούντι Γκομπέρ το οποίο προκάλεσε πρόβλημα στην μία μπασκέτα, έμελλε να λειτουργήσει... λυτρωτικά για την ομάδα του Βενσάν Κολέ.

Όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και τώρα, η ομάδα που έχει προβάδισμα και το πάνω χέρι σ' ένα ματς, είναι και εκείνη που θα επηρεαστεί περισσότερο σε μια διακοπή. Ειδικά εάν κρατήσει και... μισή ώρα. Όπως και έγινε. Η Γαλλία βρήκε το μομέντουμ που έψαχνε και από εκεί που είχε προβλήματα απέναντι στην Τσεχία, έφτασε στο σημείο να μετατρέψει τον προβληματισμό σε πραγματικό... πάρτι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 28-8 (!) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όποια όνειρα μπορεί να είχαν οι Τσέχοι για νίκη μέσα στο Παρίσι. Μάλιστα ο Γκομπέρ ήταν και εκείνος που έδωσε το σύνθημα για το μεγάλο ξέσπασμα της Γαλλίας, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ισοπέδωσε τους αντιπάλους τους! Στο 35' ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +29 (86-59) με το επιμέρους σκορ να έφτανε στο 48-17!! Συνολικά το σκορ του β' ημιχρόνου ήταν 57-18!

Με αυτή τη νίκη οι Γάλλοι μπορούν να ονειρεύονται ήδη το ταξίδι στην Ασία για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 38-42, 66-50, 95-60

Ο 11ος όμιλος

1. Γαλλία 6-1
2. Λιθουανία 6-1
3. Μαυροβούνιο 5-2
4. Τσεχία 3-4
5. Βοσνία Ερζεγοβίνη 3-4
6. Ουγγαρία 3-4

7η αγωνιστική

Ουγγαρία-Λιθουανία 78-88
Μαυροβούνιο-Βοσνία Ερζεγοβίνη 88-69
Γαλλία-Τσεχία 95-60

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα