Ρογκαβόπουλος: «Παγκόσμια» βραδιά, σμπαράλιασε το ρεκόρ πόντων (vid)

Ρογκαβόπουλος: «Παγκόσμια» βραδιά, σμπαράλιασε το ρεκόρ πόντων (vid)

bet365

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μεγάλωσε απότομα. Και συστήθηκε σε παγκόσμιο στερέωμα. Με 28 πόντους που συνιστούν ρεκόρ καριέρας με την Εθνική ομάδα. Και παραλίγο ρεκόρ συνολικών πόντων με τη «γαλανόλευκη».

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας στις 18 Ιουνίου του 2021. Σε μία αναμέτρηση του Τουρνουά Ακρόπολις, κόντρα στο Μεξικό. Τότε είχε σημείωσε 7 πόντους.

Πέρασαν είκοσι μήνες και άλλες επτά συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη». Και ο Ρογκαβόπουλος βάλθηκε να δείξει στον κόσμο τι ακριβώς κάνει στην Τουρκία με τη φανέλα της Μερκεζεφέντι.

Στη νίκη της Ελλάδας απέναντι στη Σερβία, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο «Ρόγκα»... ξεπόρτισε: Μέτρησε 28 πόντους (3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 7/8 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος σε 29:08 στο παρκέ. Σε ματς με παράταση.

Σούπερ παράταση ο Ρογκαβόπουλος

Η αναφορά του έξτρα πενταλέπτου δεν είναι τυχαία, αφού σε αυτό το διάστημα ο Ρογκαβόπουλος έβαλε 11 πόντους με 3/3 τρίποντα! Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ πόντων για τον διεθνή φόργουορντ ήταν οι 8 πόντοι κόντρα στη Λετονία (11/11/2021) για την ίδια προκριματική φάση.

Το εκπληκτικό, ωστόσο, δεν είναι το ατομικό ρεκόρ πόντων. Αλλά το... παραλίγο συνολικό. Βλέπετε, ο Ρογκαβόπουλος είχε πετύχει 29 πόντους σε 8 συμμετοχές. Και στην 9η σημείωσε 28!

Πάντως, με το εθνόσημο έχει φτάσει στους 33 αγωνιζόμενος με την Εθνική Εφήβων (5/8/2018), στην ήττα της Ελλάδας από τη Φινλανδία για το Πανευρωπαϊκό Εφήβων.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα