Χατζηδάκης στο Gazzetta: «Βάλ’ τα Ρόγκα να πάμε σπίτια μας»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Χατζηδάκης στο Gazzetta: «Βάλ’ τα Ρόγκα να πάμε σπίτια μας»!

bet365

Ο Μανώλης Χατζηδάκης φιλοξενήθηκε από το Gazzetta μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Σερβίας και στάθηκε στο μαρκάρισμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και στα μεγάλα σουτ του Ρογκαβόπουλου.

Ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κατέληξε σε «γαλανόλευκα» χέρια, καθώς η Εθνική ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση απέναντι στη Σερβία και πήρε μεγάλη νίκη με 97-92 μετά από παράταση.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών έκανε ο σέντερ του Κολοσσού Ρόδου, Μανώλης Χατζηδάκης, ο οποίος περιέγραψε στο Gazzetta την εμπειρία του. «Όταν παίζεις στην Εθνική, πάντα έχεις κίνητρο. Όταν βλέπεις ένα γεμάτο γήπεδο, όταν όλοι θέλουν τόσο πολύ να κερδίσει η ομάδα, δεν γίνεται να μην δώσεις τη ψυχή σου.

Από αυτή την ομάδα, δεν θα βρεθούν όλοι στην τελική 12άδα, επομένως για εμάς είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε την Εθνική. Από εμένα μέχρι τα παιδιά που έχουν περισσότερες εμπειρίες. Πραγματικά, όταν βάζεις αυτή τη φανέλα, θες μόνο να κερδίζεις! Η Εθνική Ελλάδας είναι μια από τις καλύτερες Εθνικές που υπάρχουν, οπότε πρέπει να την τιμήσεις». Και πρόσθεσε: «Όταν παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο και φοράς τη φανέλα της Εθνικής, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο».

Όσον αφορά το μαρκάρισμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, είπε: «Εντάξει, για τον Μίλου είχαμε μπει τρία άτομα (γέλια)! Είναι τρομερός παίκτης, γνωρίζαμε εξ αρχής πως είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της Σερβίας και από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας, ειδικά εμείς οι ψηλοί. Μπορεί να… έβαλε αλλά τουλάχιστον κερδίσαμε. Τον νιώσαμε αλλά μας ένιωσε και εμάς!

 

Σε όλο το ματς ήμασταν μέσα. Μπορεί να μην βρίσκαμε τρόπο να περάσουμε μπροστά, οι Σέρβοι κρατούσαν σταθερά διαφορά 5-10 πόντων αλλά όταν βάλαμε το κορμί μας στην άμυνα και κλέψαμε μπάλες, τα πράγματα άλλαξαν. Από ένα σημείο και μετά, η Σερβία σκόραρε δύσκολα ή με βολές. Το πιστέψαμε 100% ότι το ματς ήταν δικό μας».

Ο Μανώλης Χατζηδάκης αποκάλυψε τι σκέφτηκε όταν ο Ρογκαβόπουλος σηκώθηκε τρεις φορές για τρίποντο στην παράταση και τελικά σκόραρε: «Βάλ’ τα Ρόγκα να πάμε σπίτια μας»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα