Ελλάδα - Πολωνία 78-73: Έδειξε θράσος και αναμενόμενες αδυναμίες, περιμένοντας τον Giannis (vid)

Η Εθνική μπάσκετ έδειξε περίσσιο θράσος, εκτέλεσε 40 τρίποντα απέναντι στην Πολωνία και έδειξε... προβλεπόμενες αδυναμίες (ριμπάουντ, λάθη) στην επικράτηση με σκορ 78-73.

Η Ελλάδα επικράτησε της Πολωνίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Βασίλη Σπανούλη.

Όχι πως δεν μετράει. Αλλά το φιλικό προετοιμασίας απέναντι στους Πολωνούς του έδειξε πολλά πράγματα: Το θράσος των παικτών που θέλουν να είναι στην τελική δωδεκάδα για το Προολυμπιακό (βλέπε κυρίως Χαραλαμπόπουλος, Τολιόπουλος). Την επιμονή στο μακρινό σουτ, με τους διεθνείς να επιχειρούν 40 τρίποντα, αλλά και τις αναμενόμενες για την εποχή αδυναμίες.

Ελλάδα - Πολωνία: Το ματς

Κάθε αρχή και δύσκολη, για την Εθνική. Το πρώτο ημίχρονο του φιλικού αγώνα απέναντι στην Πολωνία... έγραψε 46 πόντους ενεργητικό (και 41 παθητικό).

Και ας έγραψε η στατιστική πως η Εθνική έκανε 7 λάθη (τα περισσότερα στην 1η περίοδο), έχασε 7 ριμπάουντ και επιχείρησε 24 τρίποντα, έναντι 6 διπόντων!

Και όμως, ο ρυθμός γύρισε υπέρ της, αφού ευστόχησε σε 9 τρίποντα και κατάφερε να γυρίσει από το -11 (16-27).

Και όχι μόνο. Ένα σερί 8-0 επέτρεψε στην Εθνική να πάρει κεφάλι στο σκορ με 35-33, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (9π. στο 1ο ημίχρονο) και να το διατηρήσει μέχρι το φινάλε.

Στα θετικά του 1ου ημιχρόνου, οι 14 ασίστ της Εθνικής (4 Καλάθης, 3 Γουόκαπ).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σπανούλης έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του, εκτός του Λούντζη.

Τα λογικά προβλήματα συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος για την Εθνική. Αλλά η διαφορά μεγάλωνε, καθώς η άμυνα βελτιώθηκε αρκετά. Τα χαμένα ριμπάουντ έμειναν ως... κουσούρι, αλλά η Ελλάδα είχε βρει το δρόμο προς το καλάθι των Πολωνών.

Αν έλειπε και ο τραυματισμός του Γιώργου Παπαγιάννη στο φρύδι, στα μέσα της 3ης, όλα θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα.

Ο έλεγχος που είχε η Εθνική σταδιακά χάθηκε, μέσα από κακές επιλογές και λάθη, με αποτέλεσμα η Πολωνία να σβήσει το -10 και να ισοφαρίσει (60-60).

Η είσοδος του Λούντζη στο παρκέ έδωσε λύσεις στην Εθνική σε άμυνα και επίθεση, με τον Σπανούλη να χρησιμοποιεί μία πεντάδα με τους Καλάθη, Λαρεντζάκη, Χουγκάζ και Κουζέλογλου στη θέση του σέντερ.

Τα τρίποντα βοήθησαν την Εθνική στο πρώτο μέρος, το έκαναν και στο δεύτερο. Ενα απ' αυτά έφερε την Ελλάδα στο +4 (69-65), 6:05 πριν το τέλος.

Ο Τολιόπουλος, ο πιο κλασικός σουτέρ που έχει η Εθνική στο ρόστερ της συνέχισε το... κρεσέντο από το τρίποντο για το 74-68.

Και αυτό την κράτησε μέχρι το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 46-41, 60-60, 78-73

@Photo credits: INTIME

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα