Σπανούλης για Αντετοκούνμπο: «Τις επόμενες μέρες θα μπει κανονικά στην προπόνηση»

Σπανούλης για Αντετοκούνμπο: «Τις επόμενες μέρες θα μπει κανονικά στην προπόνηση»

Newsroom
Σπανούλης Αντετοκούνμπο
Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στο πότε θα είναι σε θέση να τεθεί σε φουλ ρυθμούς στη διάθεσή του.

Η Εθνική ομάδα επικράτησε της Πολωνίας με 78-73 στο πρώτο φιλικό ματς με τον Βασίλη Σπανούλη να στέκεται μεταξύ άλλων και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Υπάρχει ένας προγραμματισμός και τις επόμενες μέρες θα μπει κανονικά στην προπόνηση» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα στη Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το πότο θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική ομάδα ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε ότι «ήταν το πρώτο μας φιλικό σε αυτή τη μίνι προετοιμασία. Παίζαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που είναι πολύ δουλεμένη και στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ ήταν στην τετράδα. Ήμασταν πολύ κακοί στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια δεχτήκαμε 45 πόντους σε τρεις περιόδους. Είχαμε 26 ασίστ, που δείχνουν την ποιότητά μας σαν ομάδα, με 28 χαμένα τρίποντα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και ρεκόρ» και συνέχισε:

«Δεν μου αρέσει ο συσχετισμός δίποντα-τρίποντα, αλλά πολλές φορές παίρνεις ό,τι σου δίνει η άμυνα. Καλά έκαναν τα παιδιά και έπαιρναν τα τρίποντα, αφού όλη η άμυνα της Πολωνίας έκλεινε μέσα. Μπορεί να χάσαμε πολλά σουτ, αλλά το σημαντικό είναι να βγάζουμε ελεύθερα σουτ. Πιστεύω πως έχουμε εξαιρετικούς σουτέρ και μου αρέσει που δημιουργούμε καλά σουτ. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα σουτάρουν εξαιρετικά. Μας αρέσει να κάνουμε kick out πάσες. Όταν τα σουτ είναι καλά, θα πάρουμε αυτό που θέλουμε από την ομάδα»

Για την πορεία των προπονήσεων είπε ότι «είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Χρειαζόμαστε τις προπονήσεις και τα φιλικά που έχουμε για να είμαστε έτοιμοι για το Προολυμπιακό. Τα στοιχεία που θέλουμε είναι να έχουμε πίεση στην μπάλα, έχουμε μια από τις καλύτερες περιφερειακές άμυνες, έχουμε μέγεθος στους ψηλούς και μπορούμε να παίξουμε καλή άμυνα. Στην επίθεση έχουμε παιδιά που μπορούν να διαβάσουν εξαιρετικά το παιχνίδι. Περιμένουμε τον Γιάννη, τον Κώστα και τον Κώστα για να μπουν στις προπονήσεις και να είμαστε πλήρεις στο Ακρόπολις. Στις εθνικές ομάδες δεν μπορείς να παίξεις σπουδαίο μπάσκετ σε τόσο σύντομο διάστημα, αλλά οι Έλληνες έχουμε ψυχή και ξέρουμε να κερδίζουμε αν παίζουμε σωστά».

Όσο την απώλεια του Κώστα Σλούκα επανέλαβε: «Είναι μια πολύ μεγάλη απουσία, όλοι ξέρουμε τι παίκτης είναι. Προφανώς και ήθελε να αγωνιστεί, αλλά η υγεία του δεν το επιτρέπει. Για μας η υγεία είναι πάνω από όλα. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και μπορούμε να καλύψουμε το κενό».

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα