Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024: Τα γήπεδα και οι πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Δείτε τις τέσσερις πόλεις και τα ισάριθμα γήπεδα, τα οποία θα φιλοξενήσουν το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024.

Τέσσερις πόλεις. Τέσσερα γήπεδα. Και τέσσερις, τυχερές, χώρες. Αυτές που θα κερδίσουν το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024 και θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ήδη στο Παρίσι βρίσκονται οι Σερβία, Γαλλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότιο Σουδάν και Ιαπωνία, περιμένοντας τις τέσσερις ομάδες που θα ολοκληρώσουν το παζλ.

Ελλάδα - Πειραιάς

Η χώρα μας απέκτησε το δικαίωμα να διοργανώσει το ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ και επέλεξε ως νέο σπίτι της Εθνικής το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το γήπεδο που φιλοξενεί τον Ολυμπιακό έλαβε μεγάλες βελτιώσεις, προκειμένου να μπορεί να υποδεχτεί τις έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση.

Στον 1ο όμιλο υπάρχει η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ στο 2ο, η Κροατία, η Σλοβενία και η Νέα Ζηλανδία.

Πουέρτο Ρίκο - Σαν Χουάν

Η διοργάνωση στο Πουέρτο Ρίκο θα γίνει στην πρωτεύουσα του Σαν Χουάν και στο «Κολιζίουμ Χοσέ Μιγκέλ Αγκρελότ "Ελ Τσόλι"», με το όνομά του να προέρχεται από τον διάσημο κωμικό της χώρας. Εχει χωρητικότητα 18.500 θεατών και είναι το μεγαλύτερο κλειστό στη χώρα.

Το γήπεδο στο Πουέρτο Ρίκο.
Το γήπεδο στο Πουέρτο Ρίκο.

Στον 1ο όμιλο αγωνίζονται το Μεξικό, η Λιθουανία και η Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ στο 2ο, η Ιταλία, το Πουέρτο Ρίκο και το Μπαχρέιν.

Λετονία - Ρίγα

Οι Λετονοί θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο σπίτι τους, στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Ρίγα και την ομώνυμη Αρένα (Arena Riga). Πρόκειται για ένα γήπεδο που έχει φιλοξενήσει εκτός από αγώνες μπάσκετ, συναυλίες, αγώνες τένις, φούτσαλ και χόκεϊ επί πάγου. Χωράει 11.200 θεατές.

Το γήπεδο στη Ρίγα.
Το γήπεδο στη Ρίγα.

Στον 1ο όμιλο αγωνίζονται η Λετονία, η Γεωργία και οι Φιλιππίνες και στο 2ο, η Βραζιλία, το Καμερούν και το Μαυροβούνιο.

Ισπανία - Βαλένθια

Το Pabellon Fuente De San Luis στη Βαλένθια θα φιλοξενήσει ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ. Φυσικά και πρόκειται για την έδρα της Βαλένθια, η οποία μέχρι την προηγούμενη σεζόν έπαιζε στη EuroLeague. Χτίστηκε το μακρινό 1983 και χωράει 9.000 θεατές.

Το γήπεδο στη Βαλένθια.
Το γήπεδο στη Βαλένθια.

Στον 1ο όμιλο, εκτός από την Ισπανία συμμετέχει η Ανγκόλα και ο Λίβανος, ενώ στο 2ο όμιλο έχουν τοποθετηθεί η Φινλανδία, η Πολωνία και οι Μπαχάμες.

@Photo credits: INTIME

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα