Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024: Όλοι οι αστέρες που θα κλέψουν την παράσταση στο ΣΕΦ (vids)

Ο Λούκα Ντόντσιτς με τη φανέλα της εθνικής Σλοβενίας
Το Gazzetta σας παρουσιάζει τους μεγάλους σταρ οι οποίοι θα βρεθούν στο ΣΕΦ για το προολυμπιακό τουρνουά, με τους «αστέρες» από το NBA να ξεχωρίζουν και να δημιουργούν τις συνθήκες για ενδιαφέρουσες… μάχες εντός παρκέ.

Το προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024 βρίσκεται πλέον λίγες ώρες μακριά και για περίπου μία εβδομάδα, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα φιλοξενήσει 6 ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν 1 εισιτήριο με προορισμό το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από τις 2 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 7 του μήνα, στο Φάληρο θα βρεθούν μερικά από τα κορυφαία ονόματα τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου μπάσκετ καθώς πέραν από την Εθνική Ελλάδας, το όνειρο της Γαλλίας το έχει επίσης η Σλοβενία, η Κροατία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Νέα Ζηλανδία και η Αίγυπτος.

Είναι εύκολα αντιληπτό βεβαίως ότι τα μεγάλα ονόματα είναι κατά κύριο λόγο συγκεντρωμένα στα ρόστερ της Ελλάδας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Μάλιστα μιλάμε για παίκτες μεγάλης εμβέλειας ακόμα και στο NBA.

Ονόματα όπως αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Λούκα Ντόντσις δημιουργούν από μόνα τους μία τεράστια «λάμψη» και θα αποτελέσουν παράλληλα βασικό πόλο έλξης στο ΣΕΦ, και δημιουργούν ιδανικές προϋποθέσεις για πολύ ενδιαφέρουσες «μονομαχίες» εντός παρκέ.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει ποία είναι τα μεγάλα αστέρια τα οποία θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις χώρες τους στο Παρίσι.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο «Greek Freak» παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να χάσει τα Play Offs του NBA εξαιτίας τραυματισμού, θα βρίσκεται ξανά στο δυναμικό της Εθνικής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μάλιστα θα έχει στο πλευρό του, ένα από τα αδέρφια του, τον Κώστα, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει τη σεζόν που ολοκληρώθηκε την Euroleague, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του, μαζί με το δαχτυλίδι του NBA, κάτι το οποίο έχει και ο Γιάννης.

Λούκα Ντόντσις

Ο… μάγος Λούκα Ντόντσιτς θα βρεθεί και αυτός στο ΣΕΦ, ύστερα από μία πραγματικά γεμάτη σεζόν στο NBA, κατά την οποία μάλιστα έφτασε με τους Ντάλας Μάβερικς στους τελικούς του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν μπόρεσε ο ίδιος να πανηγυρίσει την κατάκτηση. Μάλιστα, ο Σλοβένος σταρ πριν από μερικές ημέρες αποκάλυψε ότι ακόμα και τώρα η κούραση είναι μεγάλη ενώ έχει πόνους από τους τραυματισμούς αλλά ο πόθος για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης με την εθνική του ομάδα είναι μεγαλύτερος.

Βλάτκο Τσάντσαρ

Ένας ακόμη πρωταθλητής του NBA, ο Βλάτκο Τσάντσαρ, θα βρίσκεται και αυτός στο Φάληρο με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας. Ο 27χρονο φόργουορντ με ύψους 2,03 μέτρα, βρίσκεται στους Ντένβερ Νάγκετς με τους οποίους στο τέλος της σεζόν του 2022-23 πανηγύρισε την κατάκτηση του NBA. Τη φετινή σεζόν ωστόσο, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο δεν κατάφερε να παίξει αλλά όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Τζος Νίμπο

Ένα από τα βασικά «γρανάζια» της Μακάμπι Τελ Αβίβ την περυσινή σεζόν, ο Τζος Νίμπο βρίσκεται και αυτός στην τελική 12αδα του προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ για τη Σλοβενία. Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο ενώ την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, είχε στο επίπεδο της Euroleague κατά μέσο όρο από 11,2 πόντους με 7,1 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ σε 23:43 λεπτά συμμετοχής. Ο ίδιος μάλιστα έφτασε μέχρι τα Play Off και μία ανάσα από το Final Four, μένοντας τελικά εκτός συνέχειας από τον Παναθηναϊκό.

Μάριο Χεζόνια

Ένας αρκετά γνώριμος μας παίκτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει και από τα ελληνικά παρκέ. Ο Μάριο Χεζόνια, τους περασμένους μήνες να είχε προκαλέσει έναν μικρό χαμό ως προς το ποία θα ήταν η επόμενή του ομάδα, με τον ίδιο τελικά να παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης, πραγματοποίησε μία ακόμη γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της «Βασίλισσας» έχοντας φτάσει μέχρι και τον τελικό της Euroleague όπου ηττήθηκε από την πρώην ομάδα του, Παναθηναϊκό.

Κατά μέσο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετρούσε από 13,5 πόντους με 4,6 ριμπόυντ σε κάτι παραπάνω από 23 λεπτά εντός παρκέ.

Ίβιτσα Ζούμπατς

Ο 27χρονος σέντερ (2,13 μ.) μπορεί να γεννήθηκε στη Βοσνία ωστόσο είναι και αυτός ένας από τους παίκτες της εθνικής Σλοβενίας οι οποίοι αγωνίζονται στο NBA. Πιο συγκεκριμένα ο Ίβιτσα Ζούμπατς εδώ και 5 χρόνια φοράει τη φανέλα των Λος Άντζελες Κλίπερς ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, στα Play Offs μετρούσε από 16,2 πόντους με 9,3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Κρις Ντουάρτε

Παίκτης του NBA ωστόσο υπάρχει και από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, ο λόγος για τον Κρις Ντουάρτε, ο οποίος τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν συμπαίκτης του Σάσα Βεζένκοβ στους Σακραμέντο Κινγκς, έχοντας κατά μέσο όρο 3,9 πόντους με 1,8 ριμπάουντ. Ο 27χρονος γκαρντ με ύψος 1,96 μέτρα έχει περάσει επίσης μία τριετία στους Ιντιάνα Πέισερς.

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα