Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024: Αυτοί είναι οι προπονητές των ομάδων

Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024: Αυτοί είναι οι προπονητές των ομάδων

Newsroom
.
Δείτε τους προπονητές των ομάδων από το Προολυμπιακό που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ από τις 2 μέχρι τις 7 Ιούλη.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στο ΣΕΦ. Μαζί της στον όμιλο είναι η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αίγυπτος, ενώ στον άλλο όμιλο βρίσκονται Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία. Πάμε να δούμε και τους ανθρώπους που κάθονται στην άκρη του πάγκου.

Ο Σπανούλης και οι άλλοι

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Εθνική μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθεται στον πάγκο της από τις 2 Οκτώβρη. Την τελευταία διετία ήταν προπονητής του Περιστερίου με το οποίο είχε δύο τρίτες θέσεις στο πρωτάθλημα Ελλάδος. Ήταν φιναλίστ Κυπέλλου το 2023 και πήγε στο Final Four του BCL το 2024 στην μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας. Μετά από μια θρυλική καριέρα ως παίκτης, θέλει να κάνει το ίδιο και σαν head coach.

Ο Αλεξάντερ Σέκουλιτς κάθεται στον πάγκο της Σλοβενίας του Ντόντσιτς από το 2020 μέχρι σήμερα. Διετέλεσε προπονητής της Νίμπουργκ από το 2021 μέχρι το 2022. Μάλιστα το 2022 κατέκτησε και το πρωτάθλημα Τσεχίας. Από το 2022 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στον πάγκο της Κουμπάν.

Ο πολύπειρος Νέστορ Γκαρσία είναι ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας. Από το 1990 είναι head coach, ενώ αυτό είναι το δεύτερο πέρασμα του από τους Δομινικανούς. Το 2021-22 ήταν προπονητής της Αργεντινής, ενώ κορυφαία του στιγμή είναι η κατάκτηση του FIBA Americup με τη Βενεζουέλα το 2015.

Στον πάγκο της Κροατίας κάθεται ο Γιόσιπ Σέζαρ. Στο παρελθόν έχει διατελέσει και assistant coach στην ομάδα σε δύο διαφορετικές περιόδους. Είναι και ο προπονητής της Τσιμπόνα απο το 2022. Το 2023 κατέκτησε το Κύπελλο Κροατίας. Από το 2023 είναι ο εκλέκτορας της Εθνικής Κροατίας.

Πάμε και στην Αίγυπτο, εκεί όπου βρίσκεται ο Χένρικ Ρεντλ, εδώ και περίπου μισό χρόνο. Έχει δύσκολη αποστολή στο Προολυμπιακού του ΣΕΦ. Είναι και προπονητής της Αλ Ιτιχάντ. Στο παρελθόν από το 2005 μέχρι το 2007 ήταν στην Άλμπα με την οποία κατέκτησε το Γερμανικό κύπελλο του 2006.

Τέλος στον πάγκο της Νέας Ζηλανδίας είναι ο θρύλος του μπάσκετ της χώρας, Πέρο Κάμερον. Έχει βρεθεί σε πάγκους ομάδων της Ωκεανίας και έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα στο παρελθόν. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2010, αμέσως μόλις κρέμασε τα παπούτσια του.

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα