Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας

Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας

Νίκος Καρφής
Σπανούλης Αντετοκούνμπο
Δείτε τους αντιπάλους της Ελλάδας στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω Προολυμπιακού του ΣΕΦ. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα κληθεί να παίξει με τη Δομινικανή Δημοκρατία στις 3 Ιούλη στο πρώτο ματς στον όμιλο και μια μέρα μετά θα κοντραριστεί με την Αίγυπτο.

Οι Δομινικανοί ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς τους δύο μεγάλους σταρ τους, τον Τάουνς και τον Χόρφορντ που τελικά δεν κατέβηκαν στο Προολυμπιακό. Με αυτούς τους δύο θα κάναμε άλλη κουβέντα. Από το ρόστερ ξεχωρίζει ο NBAer Κρις Ντουάρτε που έχει αγωνιστεί σε Πέισερς και Κινγκς. Στον πάγκο ο πολύπειρος Νέστορ Γκαρσία.

Από την άλλη η Αίγυπτος δείχνει ως η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και το έργο της θα είναι πολύ δύσκολο για να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθεί στα ημιτελικά. Προπονητής ο Γερμανός Χένρικ Ρεντλ, ενώ η Αίγυπτος έχει παίξει 7 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελευταία το 1988.

Στον άλλο όμιλο υπάρχουν η Νέα Ζηλανδία, η Σλοβενία και η Κροατία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα περάσουν οι δύο τελευταίες, κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα θα βρει Σλοβενία ή Κροατία στον ημιτελικό (και την άλλη, αν προκριθεί στον τελικό).

Οι Σλοβένοι έχουν στις τάξεις της τον Λούκα Ντόντσιτς, ένας εκ των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ που μπορεί να αλλάξει μόνος του τις ισορροπίες ενός ματς. Καθοριστικός θα είναι και ο νατουραλιζέ ψηλός τους, ο Νίμπο που αγωνίστηκε στη Μακάμπι. Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από τα κέφια του Luka Magic.

Τέλος η Κροατία έχει το ρόστερ για να περάσει στους Ολυμπιακούς. Θα στηρίξει πολλά στην τριπλέτα Χεζόνια-Σάριτς-Ζούμπατς, ενώ στα γκαρντ ξεχωρίζει ο Σμιθ. Σκληρή ομάδα διαθέτει δύο NBAers και τον Χεζόνια που είναι γεμάτος ποιότητα. Μεγάλη απουσία ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς για τη Hrvatska.

Υπάρχει και η μικρή πιθανότητα να βρει απέναντι της η Ελλάδα τη Νέα Ζηλανδία στην επόμενη φάση. Πολύ μικρή πάντως. Στον πάγκο κάθεται ο Πέρο Κάμερον, θρύλος της χώρας. Δύο φορές οι Tall Blacks πήγαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο ρόστερ ξεχωρίζει ο ευρωλιγκάτος, Γιάνι Γουέτζελ.

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα