Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ 2024: Ανοίγει η αυλαία με Ντόντσιτς στο ΣΕΦ

Ντόντσιτς
Με δύο παιχνίδια και το ντέρμπι της Σλοβενίας απέναντι στην Κροατία να ξεχωρίζει, ανοίγει σήμερα στο ΣΕΦ η αυλαία του Προολυμπιακού τουρνουά με φόντο τη Λιλ και το Παρίσι.

Οι «μάχες» για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινούν, στα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά. Μπορεί η Εθνική να αρχίζει τις δικές της υποχρεώσεις αύριο, ωστόσο και στο ΣΕΦ η δράση ξεκινά από νωρίς, με ένα παιχνίδι για κάθε όμιλο.

Η αρχή γίνεται στις 17:30 (NovaSports Start, ΕΡΤ3), με την Αίγυπτο να αντιμετωπίζει τη Δομινικανή Δημοκρατία, στο παιχνίδι που διεξάγεται για τον όμιλο της Εθνικής μας. Οι Δομινικανοί είναι και ο πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας το βράδυ της Τετάρτης (3/7).

Λίγη ώρα αργότερα, στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι του Προολυμπιακού τουρνουά. Με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς να αντιμετωπίζει την Κροατία (21:00, NovaSports Start, ΕΡΤ3), σε μία αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει από νωρίς ποιος θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο που διασταυρώνεται με αυτόν της Εθνικής μας ομάδας.

Ο σταρ των Σλοβένων, μάλιστα, τόνισε πως θέλει να πάρει η ομάδα του την πρόκριση σε μία αρένα γεμάτη... θορυβώδεις Έλληνες και σήμερα καλείται με τους συμπαίκτες του να κάνει το πρώτο βήμα.

@gazzetta.gr ❓ Ποιοι θα προκριθούν στο Παρίσι; Ώρα για προβλέψεις. #gazzettagr #fy #greece🇬🇷 #basketball ♬ πρωτότυπος ήχος - gazzetta.gr

Από εκεί και πέρα αυλαία ανοίγει και στις υπόλοιπες πόλεις που κρίνονται τα άλλα τρία εισιτήρια, με τις οικοδέσποινες, Λετονία και Ισπανία να κάνουν τις δικές τους πρεμιέρες κόντρα στη Γεωργία και τον Λίβανο αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα του Προολυμπιακού στο ΣΕΦ

Τρίτη 2 Ιουλίου

  • Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία: 17.30
  • Σλοβενία – Κροατία: 21.00

Τετάρτη 3 Ιουλίου

  • Κροατία – Νέα Ζηλανδία: 17.30
  • Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα: 21.00

Πέμπτη 4 Ιουλίου

  • Νέα Ζηλανδία – Σλοβενία: 17.30
  • Ελλάδα – Αίγυπτος: 21.00

Ημιτελικοί

Σάββατο 6 Ιουλίου

  1. Α1 – Β2: 17.30 ή 21.00
  2. Β1 – Α2: 17.30 ή 21.00

Τελικός

Κυριακή 7 Ιουλίου
Νικήτρια 1 – Νικήτρια 2: 21.00

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα