Νέστορ Γκαρσία: «Αγαπώ τους Έλληνες φιλάθλους, μοιάζουν με τους Αργεντίνους»

Νέστορ Γκαρσία: «Αγαπώ τους Έλληνες φιλάθλους, μοιάζουν με τους Αργεντίνους»

Newsroom
Νέστορ Γκαρσία
Ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας, Νέστος Γκαρσία, «άνοιξε τα χαρτιά του» όσον αφορά τους στόχους της ομάδας του ενώ δήλωσε χαρούμενος που θα δει από κοντά τους Έλληνες φιλάθλους.

Ο Νέστορ Γκαρσία, ομοσπονδιακός προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η ομάδας του για το Προολυμπιακό Τουρνουά καθώς επίσης και στο παιχνίδι της Τετάρτης (3/7), 21:00 στο ΣΕΦ, με την Εθνική Ελλάδας.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στους Έλληνες φιλάθλους, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουν και δείχνουν την αγάπη τους προς την ομάδα συμπληρώνοντας πως μοιάζουν σε χαρακτηριστικά με τους Αργεντίνους συμπατριώτες του.

Οι δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟΚ:

-Κόουτς, θα θέλαμε ένα σχόλιο για την συμμετοχή της Δομινικανής Δημοκρατίας σε αυτό το Προολυμπιακό Τουρνουά.

«Είναι παραπάνω από ένας στόχος. Ονειρευόμαστε όπως όλες οι άλλες ομάδες να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια ξέρουμε καλά πως είναι αρκετά δύσκολη η αποστολή μας, γιατί αυτό το τουρνουά έχει δυνατές ομάδες. Σκληρές ομάδες. Μεγάλα ονόματα, όπως η Εθνική Ελλάδας, όπως η Σλοβενία, η Κροατία με μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ, αλλά πιστεύουμε σε εμάς και στις δυνατότητές μας».

-Αγωνιστικά τι θα πρέπει να κάνετε;

«Θα πρέπει να τα βάλουμε όλα στο παρκέ. Την άμυνα, την καρδιά, την ψυχή. Να παίξουμε παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας. Ξέρουμε ότι αυτό το τουρνουά είναι αρκετά δύσκολο, αλλά είναι μικρής διάρκειας, οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σε αυτό το τουρνουά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι δεδομένο ότι όλοι θα το παλέψουν, θα προσπαθήσουν, αλλά το θέμα είναι η προσέγγιση και οι λεπτομέρειες».

-Το 2023, αφήσατε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την Αργεντινή. Είστε έτοιμοι για μια ακόμη υπέρβαση;

«Ο Θεός θα αποφασίσει για αυτό».

-Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσετε την Εθνική Ελλάδας. Πώς το έχετε στο μυαλό σας;

«Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα, είναι οι Έλληνες φίλαθλοι. Πραγματικά τους αγαπώ. Μοιάζουν πολύ με τους συμπατριώτες μου στην Αργεντινή. Ο τρόπος που υποστηρίζουν την ομάδα τους είναι φανταστικός. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι απίστευτοι».

@Photo credits: FIBA

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα