Βραζιλία - Μαυροβούνιο 81-72: Χόρεψε... σάμπα και έκανε το πρώτο βήμα για το Παρίσι

Ο Μπρούνο Καμπόκλο με τη φανέλα της Βραζιλίας
Η Βραζιλία έχοντας «καυτό» τον Μπρούνο Καμπόκλο κατάφερε να επιβληθεί του Μαυροβουνίου με 81-72 και έκανε το πρώτο βήμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο παιχνίδι με το οποίο άρχισε η δράση στα προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ 2024, η Βραζιλία αντιμετώπισε το Μαυροβούνιο στη Ρίγα της Λετονίας και με κορυφαίο τον Μπρούνο Καμπόκλο (25 πόντοι, 9 ριμπάουντ), επικράτησε με 81-72 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Παρίσι.

Βραζιλία – Μαυροβούνιο: Το ματς

Από την αρχή της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες άρχισαν τον αγώνα με παρόμοιο ρυθμό και κατάφεραν να διατηρηθούν σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, με τη χώρα των Βαλκανίων στο πρώτο πεντάλεπτο να βρίσκεται μπροστά με 10-7. Στο τέλος της περιόδου μάλιστα, το Μαυροβούνιο είχε αποκτήσει διαφορά, με το σκορ στο 23-15.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται μπροστά και στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και στο 4:30 πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν το προβάδισμα στο +10 (35-25). Η Βραζιλία ωστόσο παρέμεινε σε κοντινή απόσταση και πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω με 6 πόντους και τον πίνακα του σκορ να δείχνει 42-36 υπέρ του Μαυροβουνίου.

Με τον Μπρούνο Καμπόκλο να είναι σε τρομερή ημέρα, η χώρα της Λατινικής Αμερικής μπόρεσε να «ροκανίσει» τη διαφορά και ενώ η περίοδος έφτανε στα τελευταία 3 λεπτά, η απόσταση των δύο ομάδων είχε πέσει πλέον μόλις στους 2 πόντους (49-47). Το Μαυροβούνιο μπόρεσε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του και ολοκλήρωσε με σκορ 56-52.

Με το παιχνίδι να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ρυθμός πήγαινε όλο και περισσότερο υπέρ της Βραζιλίας, με τους τυπικά γηπεδούχους μάλιστα στα 4:04 πριν το τέλος να έχουν αποκτήσει προβάδισμα 5 πόντων (72-67). Η «σελεσάο» διατήρησε το πάνω χέρι και κρατώντας σε σταθερή απόσταση το Μαυρβούνιο, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 81-72.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 36-42, 52-56, 81-72

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην αρχή της τέταρτης περιόδου και σε συνδυασμό με την επίδοση του Καμπόκλο δεν έχασε τα ηνία του σκορ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μπρούνο Καμπόκλο που ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 25 πόντους; (11/15 δίποντα, 1/1 τρίποντο) ενώ παράλληλα στα 33:23 λεπτά εντός παρκέ μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Λέο Μέιντλ είχε 10 πόντους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Νίκολα Βούτσεβιτς, ο οποίος έκανε double double με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ σε 29:39 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Εμίρ Χατζιμπέγκοβιτς που σε 15:40 λεπτά δεν μπόρεσε να βάλει καλάθι ενώ πήρε μόλις 2 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το απόλυτο 100% ευστοχίας του Μαυροβουνίου στις ελεύθερες βολές με 9/9.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Το Μαυροβούνιο αντιμετωπίζει την Τετάρτη (3/7, 15:30) το Καμερούν ενώ η Βραζιλία την Πέμπτη (4/7, 19:00) τα βάζει επίσης με το Καμερούν.

Τα στατιστικά της Βραζιλίας

Τα στατιστικά του Μαυροβουνίου

@Photo credits: fiba.basketball

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα