Ντουάρτε: «Εξαιρετικός παίκτης ο Βεζένκοβ, δεν ξέρω Έλληνα παίκτη πλην από τους Αντετοκούνμπο»

Ντουάρτε: «Εξαιρετικός παίκτης ο Βεζένκοβ, δεν ξέρω Έλληνα παίκτη πλην από τους Αντετοκούνμπο»

Νίκος Καρφής
Ο Ντουάρτε
Ο σταρ της Δομινικανής Δημοκρατίας Κρις Ντουάρτε στάθηκε στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον Σάσα Βεζένκοβ.

Η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε της Αιγύπτου εύκολα με 90-77 στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού πριν κοντραριστεί με την Ελλάδα την Τετάρτη 3 Ιούλη. Ο σταρ της ομάδας του Γκαρσία, Κρις Ντουάρτε είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, όντας καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του (ξεκουράστηκε από τον προπονητή του στο τέταρτο δεκάλεπτο).

Μετά το τέλος του ματς, μίλησε στα ελληνικά Μέσα στην μεικτή ζώνη και αναφέρθηκε στην μεγάλη μάχη με την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στον πρώην συμπαίκτη του στους Κινγκς, Σάσα Βεζένκοβ. Επιπλέον στάθηκε και στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του στους Πέισερς.

Αναλυτικά

Αρχικά είπε: «Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε τέτοιο τουρνουά. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν ξέρω κάποιο άλλον παίκτη της Ελλάδας πλην από τους Αντετοκούνμπο».

Για το αν θεωρεί πως ο πρώην συμπαικτης του, Βεζένκοβ θα επιστρέψει στην Ευρώπη: «Δική του απόφαση. Δεν έχω να πω κάτι για αυτό. Εξαιρετικό παιδί και παίκτης. Δεν έχω κάτι να πω για αυτό. Είναι δική του απόφαση. Δεν συζητάμε για αυτά».

Για τον ρόλο του ρολίστα στο ΝΒΑ: «Είναι πάντα δύσκολο. Πρέπει να κάνεις αυτό που σου ζητάει το αφεντικό σου. Για αυτό πληρώνεσαι. Δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Όλοι θέλουμε να παίζουμε, αλλά αυτή είναι η δουλειά.»

Για το αν μπορεί να επαναλάβει την εξαιρετική σεζόν που έκανε στην Ιντιάνα: «Όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, θα δείξω το ταλέντο μου και θα βεβαιωθώ ότι όλοι θα ακούσουν το όνομά μου. Το Προολυμπιακό μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Είμαι εδώ για να γίνω ξανά ο παίκτης εκείνος και να τα πάω ακόμα καλύτερα».

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα