Λίβανος - Ισπανία 59-104: Έτρεχε με... 104 στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Λορένζο Μπράουν
Η Ισπανία διέλυσε τον Λίβανο στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά 2024 στη Βαλένθια, κερδίζοντας εύκολα με 104-59.

Η Ισπανία επιβεβαίωσε εμφατικά τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για εύκολη επικράτησή της απέναντι στο Λίβανο.

Το τελικό σκορ και η διαφορά των 45 πόντων υπέρ των γηπεδούχων «μιλούν» από μόνα τους για τα όσα συνέβησαν στη «La Fonteta» κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα για το Προολυμπιακό τουρνουά. Η «φούρια ρόχα» έκανε το πρώτο βήμα που ήθελε για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας τέσσερις παίκτες διψήφιους (Αλντάμα 17π., Γκαρούμπα 15π., Πραντίγια 14π., Μπριθουέλα 12π.), τον Λορέντζο Μπράουν να πραγματοποιεί «γεμάτο» ματς στα μόλις 17 λεπτά που αγωνίστηκε (7π., 9ασ.) ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ένιωσε ενοχλήσεις (σ.σ. όπως ανέφεραν οι Ισπανοί) και αγωνίστηκε μόλις 8 λεπτά.

Το ματς: Λίβανος - Ισπανία

Ήταν δεδομένη η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ της Ισπανίας και του Λιβάνου και φυσικά υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί αναφορικά με την ομάδα που θα έφτανε στην τελική επικράτηση. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Λιβάνου προσπάθησε να αντισταθεί στη «φούρια ρόχα» και μέχρι το 7' (13-15) ήταν... μέσα στο ματς. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 18-24 υπέρ των Ισπανών, το οποίο ωστόσο διαμορφώθηκε με ένα απίθανο Buzzer Beater τρίποντο του Σπέλμαν από το κέντρο του γηπέδου. Μάλιστα στο α' δεκάλεπτο ο Λορέντζο Μπράουν είχε μετρήσει 5 πόντους και 5 ασίστ σε επτά λεπτά συμμετοχής. Στη συνέχεια άρχισε να «ανοίγει» η ψαλίδα της διαφοράς, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν στο σκορ και να κλείνουν το ημίχρονο στο +20 (31-51) έχοντας διαμορφώσει το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου στο 13-27!

Όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο είχε αρχίσει να ρίχνει ρυθμούς θέλοντας να κρατήσει δυνάμεις και ενέργεια για τα επόμενα ματς του Προολυμπιακού τουρνουά. Η διαφορά έφτασε στο +28 στην γ' περίοδο (43-71 στο 27'), με τον Σάντι Αντάλμα να αποτελούσε έως εκείνο το χρονικό σημείο το επιθετικό όπλο της ομάδας του (15π., 7ριμπ.) και τον Λορέντζο Μπράουν το... δημιουργικό (7π., 9ασ.). Η τρίτη περίοδος έκλεισε με την Ισπανία στο +34 χωρίς να χρειαστεί να... πατήσει ιδιαίτερα το πόδι στο γκάζι. Όπως ήταν λογικό και επόμενο η συνέχεια του αγώνα αποτέλεσε τυπική διαδικασία έως και το τέλος με τον δείκτη του σκορ να ξεπερνάει και τους 40 πόντους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, κάτι που αποτυπώθηκε και στο τελικό σκορ. Ο Λίβανος δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην Ισπανία.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σάντι Αντάλμα ήταν εκείνος που ξεχώρισε λίγο... περισσότερο στο παρκέ έχοντας 17 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/3 βολές και 9 ριμπάουντ σε 22 λεπτά.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γκαρούμπα είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ «διψήφιοι» ήταν και οι Πραντίγια (14π.) και Μπριθουέλα (12π.)

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Γιουσέφ Καγιάτ είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηρουμένων των αναλογιών ο Σπέλμαν θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τρομερή αναλογία ασίστ/λαθών της Ισπανίας που είχε 29 τελικές πάσες για μόλις 11 λάθη.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Τόσο η Ισπανία (3/7, 21:30) όσο και ο Λίβανος (4/7, 18:30) έχουν να αναμετρηθούν με την Ανγκόλα.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 31-51, 44-78, 59-104.

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα