Προολυμπιακό τουρνουά 2024: Τα σενάρια για τον Β' όμιλο στη Ρίγα και ο κίνδυνος για το Μαυροβούνιο

Newsroom
Μαυροβούνιο
Αν και το Μαυροβούνιο επικράτησε του Καμερούν στο Προολυμπιακό τουρνουά 2024 στη Ρίγα, τα πάντα είναι ανοικτά όσον αφορά τη πρόκριση στα ημιτελικά.

Καμία ομάδα του Β' ομίλου στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ρίγα μπορεί να νιώθει άνετα αναφορικά με το εισιτήριο των νοκ άουτ αγώνων.

Το Μαυροβούνιο επικράτησε του Καμερούν με 70-66 ωστόσο το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς, ενδεχομένως να το βάλει σε περιπέτειες!

Και αυτό διότι «εγκυμονεί» η περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας στο (δύσκολο ωστόσο) σενάριο που οι Αφρικανοί κερδίσουν την Βραζιλία στην αυλαία της α' φάσης. Εάν και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, οι τρεις ομάδες του Β' ομίλου θα ισοβαθμίσουν στο 1-1 και η πρόκριση θα κριθεί στο «γκολ αβερέιτζ» των μεταξύ τους αγώνων.

Εάν όμως η Βραζιλία επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και επιβληθεί του Καμερούν (4/7, 19:00), τότε θα προκριθεί στα ημιτελικά μαζί με το Μαυροβούνιο.

Τι θα ισχύσει όμως εάν προκύψει η τριπλή ισοβαθμία; Τη δεδομένη χρονική στιγμή η Βραζιλία έχει +9, το Μαυροβούνιο -5 και το Καμερούν -4. Όπερ και σημαίνει ότι με νίκη του Καμερούν την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην «σελεσάο» έως και 14 πόντους διαφορά, το Μαυροβούνιο θα μείνει εκτός. Την πρόκριση θα την πάρει μόνο σε περίπτωση που το Καμερούν επικρατήσει με 15+ πόντους προκειμένου να αποκλειστεί η Βραζιλία.

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι μπορεί να «πληγώσει» πολύ το buzzer beater τρίποντο που δέχθηκε το Μαυροβούνιο από το Καμερούν δια χειρός Τζόρνταν Μπαγιέχε .

Ο Β' όμιλος στη Ρίγα

  1. Μαυροβούνιο 1-1
  2. Βραζιλία 1-0
  3. Καμερούν 0-1

Το επόμενο ματς

  • Καμερούν - Βραζιλία (4/7, 19:00)

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα