Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ 2024: Τα σενάρια πρόκρισης για Νέα Ζηλανδία και Σλοβενία

Φάση από τον αγώνα Κροατία - Νέα Ζηλανδία.
Η Κροατία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ 2024. Τι συμβαίνει με Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία, οι οποίες παίζουν την τελευταία αγωνιστική.

Η Σλοβενία και η Νέα Ζηλανδία θα παλέψουν για την πρόκριση στην μεταξύ τους αναμέτρηση (17:30, 4/7) στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024.

Η Κροατία παρά την ήττα από τη Νέα Ζηλανδία (90-86) εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά θα περιμένουν το τέλος του αγώνα ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Νέα Ζηλανδία, για να μάθουν την τελική θέση (1η ή 2η).

Τι χρειάζονται οι Σλοβένοι

Αν οι Σλοβένοι νικήσουν μέχρι 9 πόντους, τότε μένουν εκτός στην τριπλή ισοβαθμία, αφού θα έχουν το χειρότερο συντελεστή (πριν την τελευταία αγωνιστική η Κροατία έχει +12, η Σλοβενία -14 και η Νέα Ζηλανδία +4).

Αν η διαφορά είναι ακριβώς στους 10, τότε μετράει η καλύτερη επίθεση.

Αν η διαφορά είναι ανάμεσα στους 11 με 28 πόντους, τότε η Σλοβενία θα είναι στη 2η θέση και η Κροατία στην 1η.

Υπάρχει και το ακραίο σενάριο, αλλά πρέπει να αναφερθεί. Αν η Σλοβενία επικρατήσει με διαφορά άνω των 29 πόντων, τότε παίρνει την πρωτιά και οι Κροάτες θα τερματίσουν στη 2η θέση.

Η τελική κατάταξη του 2ου ομίλου έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, αφού αν πάρει επίσης την πρόκριση, θα είναι ο αντίπαλός της στον ημιτελικό και ένας πιθανός στον τελικό.

Τι χρειάζονται οι Νεοζηλανδοί

Η νίκη τους στέλνει στην επόμενη φάση και μάλιστα στην 1η θέση (2οι οι Κροάτες). Αν ηττηθούν, σημασία έχει η διαφορά. Αν είναι μέχρι 9 πόντους, τότε προκρίνονται, αλλά ως 2οι στον όμιλοι, αφήνοντας την Κροατία στην 1η θέση.

Αν είναι παραπάνω από 10 (11 και άνω) τότε μένουν εκτός και η Σλοβενία ακολουθεί την Κροατία.

@Photo credits: INTIME

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα