Προολυμπιακό τουρνουά 2024, Μπαχάμες - Πολωνία 90-81: «Σφράγισαν» την πρόκριση απέναντι στον εξαιρετικό Μπαλτσερόφσκι

Έιτον
Οι Μπαχάμες έκαναν το 2/2 στο Προολυμπιακό τουρνουά 2024 της Βαλένθια και ύστερα από τη νίκη τους κόντρα στην Πολωνία με 90-81 πήραν την 1η θέση του ομίλου και τη πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι Μπαχάμες έγιναν η πρώτη ομάδα από το Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια που πήρε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ ματς των ημιτελικών.

Αν και ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του για λογαριασμό της Πολωνίας και λίγο έλειψε να πάρει το ματς... μόνος του, οι NBAers από τις Μπαχάμες είχαν... αντίθετη άποψη και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR είχε 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα σε 29 λεπτά συμμετοχής ωστόσο η νίκη και η πρόκριση πήγε στα χέρια των αντιπάλων του. Ο ΝτιΆντρε Έιτον μέτρησε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Μπάντι Χιλντ είχε «γεμάτη» εμφάνιση με 17 πόντους, 10 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Βαλντέζ Έντζκομπ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 21 πόντους και 7/13 εντός παιδιάς.

To ματς: Μπαχάμες - Πολωνία

Οι Μπαχάμες μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ της «La Fonteta» θέλοντας να γίνουν τα αφεντικά της αναμέτρησης. Και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (23-13) δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε στο 30-20 υπέρ της ομάδας του Κρίστοφερ Ντεμάρκο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Πολωνία μπορεί να ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι έχοντας κορυφαίο τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι ωστόσο η ομάδα της Καραϊβικής κρατούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ έως και το τέλος του ημιχρόνου (50-38). Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα και παρά τις προσπάθειες των Πολωνών να πλησιάσουν (62-56 στο 26') δεν υπήρξε και η ανάλογη συνέχεια.

Οι Μπαχάμες είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και βγάζοντας πολύ καλές άμυνες βρήκαν πόντους και στο τρανζίσιον. Η τρίτη περίοδος έκλεισε έχοντας προβάδισμα 14 πόντων (73-59) ενώ η διαφορά έφτασε και στο +19 (80-61) στο 33'. Έκτοτε δεν υπήρξε γυρισμός για την Πολωνία παρά το γεγονός ότι ο Μπαλτσερόφσκι πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση όντας ο κορυφαίος της ομάδας του. Μπορεί να πλησίασαν και σε 85-79 στο 38' ωστόσο δεν έγειραν περισσότερο τη πλάστιγγα στο ματς. Για τις Μπαχάμες οι Έιτον και Χιλντ ήταν και εκείνοι που έκαναν την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς και ο γρήγορος έλεγχος του αγώνα με διψήφιες διαφορές, έδωσαν στις Μπαχάμες από νωρίς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Όπως επίσης και η άμεση αντίδραση που έδειξαν όταν η Πολωνία πλησίασε στους έξι πόντους στα μέσα στης 3ης περιόδου και με επιμέρους 18-5 εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στο +19.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: «Γεμάτο» ματς από τους Μπάντι Χιλντ (17π., 10ασ., 6ριμπ.) και ΝτιΆντρε Έιτον (18π., 9ριμπ.)

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Για δεύτερο σερί ματς ο Έντζκομπ Τζούνιορ συμπλήρωσε ιδανικά τους NBAers έχοντας 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι ήταν μια ομάδα μόνος του έχοντας 22 πόντους με 6/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 29 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολύ άστοχος ο Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 3/10 εντός παιδιάς.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Υψηλά ποσοστά ευστοχίας για τις Μπαχάμες καθώς είχαν 18/31 δίποντα και 13/29 τρίποντα με 23 ασίστ για 11 λάθη.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Μπαχάμες περιμένουν αντίπαλο στα ημιτελικά, ενώ Πολωνία και Φινλανδία (4/7, 21:30) θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ άουτ ματς.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 50-38, 73-59, 90-81.

@Photo credits: FIBA

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα