Ισπανία - Ανγκόλα 89-81: Τρομερό σόου από Γουίλι Ερνανγκόμεθ-Αλντάμα και πρόκριση στην επόμενη φάση

Ισπανία - Ανγκόλα
Η Ισπανία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ανγκόλα και επικρατώντας με 89-81 πέρασε στην επόμενη φάση του προολυμπιακού.

Στο προολυμπιακό τουρνουά που γίνεται στη Βαλένθια, η Ισπανία υποδέχτηκε την Ανγκόλα θέλοντας νίκη ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ως πρώτη στον όμιλό της, κάτι το οποίο και κατάφερε έχοντας επιβληθεί με 89-81.

Σε τρομερή βραδιά ο Σαντιάγκο Αλντάμα και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ που είχαν από 24 και 22 πόντους αντίστοιχα και ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους νικητές. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Χίλσον Μπάνγκο με 15 πόντους.

Η Ανγκόλα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μπόρεσε να παραμείνει σε κοντινή απόσταση από τους γηπεδούχους, με τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου ωστόσο να παραμένει σε σταθερή απόσταση.

Ισπανία - Ανγκόλα: Το ματς

Η Ισπανία μπορεί να μπήκε πιο δυνατά μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο η Ανγκόλα από την πλευρά της δεν άφησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν και κατάφερε να διατηρηθεί σε κοντινή απόσταση. Στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ ήταν στο 13-8 ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε 22-17.

Στη συνέχεια η χώρα από την Ευρώπη παρέμεινε το αφεντικό στο ματς και κράτησε το προβάδισμα. Στα 5 λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν 30-25 υπέρ τους ενώ πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας... ιδρώσει αφού οι παίκτες της αφρικανικής ομάδας μείωσαν την απόσταση μόλις στους 3 πόντους.

Με τις δύο πλευρές να επιστρέφουν στο παρκέ για το δεύτερο μισό, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Ισπανία στο 5:10 ήταν στο 58-51 ενώ μπόρεσε μάλιστα να ανοίξει ξανά τη διαφορά, τελειώνοντας την τρίτη περίοδο στο 68-59.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή ως προς τον ρυθμό της αναμέτρησης. Ενώ απέμεναν 5 λεπτά για τη λήξη το σκορ ήταν στο 79-70 και οι παίκτες του Σέρτζι Σκαριόλο πανηγύρισαν τη νίκη-πρόκριση με 89-81.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 46-43, 68-59, 89-81

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε σε τρομερή βραδιά τους Αλντάμα και Γουίλι Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι αθροιστικά είχαν από 46 πόντους.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Σαντιάγκο Αλντάμα που σε 28 λεπτά εντός παρκέ σημείωσε 24 πόντους (7/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 4/5 βολές) ενώ παράλληλα μάζεψε και 8 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 30 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γουίλι Ερνανγκομεθ που έκανε double double 22 πόντων και 10 ριμπάουντ μαζί με τον Λορένζο Μπράουν που μοίρασε 11 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Μπρούνο Φερνάντο που είχε 12 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ σε 30:30 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Ζοάο Φερνάντες που σε 10:55 λεπτά δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποιο καλάθι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι πόντοι που πήρε από δεύτερες ευκαιρίες η Ανγκόλα που έφτασε τους 20, την ίδια ώρα που η Ισπανία είχε μόλις 8.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Η Ανγκόλα αντιμετωπίζει την Πέμπτη (4/7, 18:30) τον Λίβανο στο κρίσιμο παιχνίδι της δεύτερης θέσης.

Τα στατιστικά της Ισπανίας

Τα στατιστικά της Ανγκόλας

@Photo credits: fiba.basketball

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα