Νέα Ζηλανδία - Σλοβενία 78-104: Εμφατική πρόκριση με σούπερ Ντόντσιτς και στο βάθος... η Ελλάδα

Η Σλοβενία ήταν από την αρχή του αγώνα η απόλυτη κυρίαρχος και χωρίς να αγχωθεί όταν η Νέα Ζηλανδία έφτασε κοντά της, ανέβασε ξανά τη διαφορά και επιβλήθηκε με 104-78. Κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον ημιτελικό.

Ο Λούκα Ντόντσιτς φάνηκε να έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση πρόκριση και έχοντας σημειώσει ο ίδιος triple double (36 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ), μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα του στην επόμενη φάση.

Πιο συγκεκριμένα, η Σλοβενία επιβλήθηκε με 104-78 της Νέας Ζηλανδίας και πήρε το ένα από τα εισιτήρια για τον ημιτελικό του προολυμπιακού τουνρουά στο ΣΕΦ.

Νέα Ζηλανδία – Σλοβενία: Το ματς

Η Σλοβενία στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού είχε επιβάλλει τον ρυθμό της, με το πρώτο challenge να έρχεται προτού καν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο, συγκεκριμένα στο 7:40 με το σκορ στο 7-2. Στα μέσα της περιόδου η ευρωπαϊκή ομάδα είχε διατηρήσει τα ηνία του προβαδίσματος (12-2). Η Νέα Ζηλανδία μάλιστα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον «πάγο» να σπάει τελικά στα 3:50 πριν τη λήξη για το 14-4. Οι δύο ομάδες τελικά επέστρεψαν στους πάγκους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με το σκορ στο 27-9!

Οι παίκτες των τυπικά γηπεδούχων ωστόσο μπόρεσαν να βρουν τελικά τα πατήματά τους και άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Στο πεντάλεπτο το σκορ παρέμενε υπέρ της Σλοβενίας (36-20) αλλά τα πράγματα έμοιαζαν να ισορροπούν. Η απόσταση μάλιστα μειώθηκε σε λιγότερους από 10 πόντους στο 2:37 πριν το τέλος του πρώτου μισού, όταν και η Νέα Ζηλανδία έκανε το 40-30 και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το 44-36. Οι δύο χώρες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 46-39 υπέρ του Ντόντσιτς και της παρέας του.

Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ, οι απόσταση φαινόταν να παραμένει σταθερή. Οι Σλοβένοι ωστόσο έμοιαζαν αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση και ανέβασαν στροφές, κάτι στο οποίο οι αντίπαλοί τους φαινόταν να μη μπορούν να βρουν απάντηση και στο 5:18, το σκορ είχε φτάσει στο 60-43. Η τρίτη περίοδος τελικά ολοκληρώθηκε στο +20 (77-57).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Σλοβενία διατήρησε με άνεση το πάνω χέρι στον ρυθμό της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ενώ απέμεναν 5 λεπτά για τη λήξη του αγώνα, το σκορ ήταν 87-69 ενώ το στο τέλος η χώρα από την Ευρώπη και οι φίλαθλοί της που βρέθηκαν στο ΣΕΦ πανηγύρισαν την πρόκριση στον ημιτελικό του τουρνουά, έχοντας επιβληθεί με τάδε.

Τα δεκάλεπτα: 9-27, 39-46, 57-77, 78-104

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Διατήρησε την ψυχραιμία της και είχε σε τρομερή ημέρα, για μία ακόμη φορά, τον Λούκα Ντόντσιτς.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λούκα Ντόντσιτς που ολοκλήρωσε το ματς έχοντας συνολικά 36 πόντους με 6/13 δίπντα, 3/12 τρίποντα και 15/18 βολές ενώ παράλληλα μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ σε 35:16 λεπτά εντός παρκέ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζος Νίμπο που στο τέλος του παιχνιδιού μετρούσε 20 πόντους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Σι Λι ο οποίος τελείωσε το ματς με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 29:58 λεπτά.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Κόρι Γουέμπστερ που σε 25:25 λεπτά συμμετπχής έβαλε μόλις 6 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι σχεδόν διπλάσιες ασίστ της Σλοβενίας που έφτασε τις 23 αντί των 12 της Νέας Ζηλανδίας.

Τα στατιστικα΄της Σλοβενίας

Τα στατιστικά της Νέας Ζηλανδίας

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα