Σπανούλης: «Είναι σημαντικό να υπάρχουν πρότυπα σαν τον Γιάννη και τον Ντόντσιτς»

Newsroom
Σπανούλης
Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στον αλληλοσεβασμό με τον Λούκα Ντόντσιτς, εξηγώντας πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρότυπα σαν τον Σλοβένο σούπερ σταρ των Μάβερικς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική Ανδρών επικράτησε εύκολα της Αιγύπτου και πλέον θα παλέψει κόντρα στη Σλοβενία για την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Για ένα ακόμη ματς μοιράσαμε πολύ καλά την μπάλα, είχαμε 34 ασίστ και αναγκάσαμε τους αντιπάλους σε πολλά λάθη. Αυτό δείχνει την ταυτότητά μας και είναι σημαντικό να έχεις ταυτότητα σαν ομάδα. Είδαμε και κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά, είναι καλό που τα είδαμε τώρα για να τα διορθώσουμε. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και θα πάμε όλοι μαζί για τη νίκη το Σάββατο».

Στη συνέχεια είπε: «Δεν έχω δει ακόμη τον Ντόντσιτς. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσά μας, πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως αθλητές. Δεν χρειάζεται να πω πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένα ωραίο πρότυπο. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κι εμείς έναν σούπερ σταρ που είναι επίσης σπουδαίος άνθρωπος και ηγέτης. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια πρότυπα. Έχουμε πλάνο για την αντιμετώπιση του Ντόντσιτς, αλλά δεν θα σας τα πω τώρα. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί παίκτες στη Σλοβενία και θα πρέπει να τους δείξουμε επίσης προσοχή».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό για μας και ένα από τα πλεονεκτήματά μας ότι έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην άμυνα. Όμως δεν είναι μόνο ατομικό θέμα, αλλά και ομαδικό. Πρέπει να κάνουμε περιστροφές και να αμυνόμαστε με τον κατάλληλο τρόπο. Έχουμε παιδιά με υψηλό IQ και πολλούς καλούς δημιουργούς. Το παιχνίδι μας βασίζεται σε αυτό και στην καλή δημιουργία. Παίρνουμε το καλύτερο δυνατό σουτ, έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν, έχουμε πολλές αρετές.

Εμείς κοιτάμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο που μπορούμε, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το ξέρουν οι παίκτες, το ξέρω κι εγώ. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Όταν ανέλαβα την ομάδα, το πιο σημαντικό που ήθελα ήταν να βάλω ταυτότητα, νοοτροπία και χαρακτήρα. Πιστεύω πως αυτά έχουν μπει και όταν έχεις αυτά τα στοιχεία, αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα θα έρθουν. Δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την ήττα, είμαστε μια ομάδα νικητών και αυτό θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και το Σάββατο».

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα