Πρέπελιτς στο Gazzetta: «Είτε τώρα στον ημιτελικό, είτε παίζαμε στον τελικό, την Ελλάδα πρέπει να την κερδίσουμε»

Πρέπελιτς στο Gazzetta: «Είτε τώρα στον ημιτελικό, είτε παίζαμε στον τελικό, την Ελλάδα πρέπει να την κερδίσουμε»

Πρέπελιτς
O Κλεμέν Πρέπελιτς μίλησε στο Gazzetta ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα για τα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά, στάθηκε στην κόντρα του Γιάννη με τον Ντόντσιτς, ενώ εξήγησε και τον λόγο που το κίνητρο της Σλοβενίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Το «ένας για όλους και όλοι για έναν» δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση της Εθνικής μας ομάδας και στο πόσο συμπληρώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τους συμπαίκτες του και οι συμπαίκτες του τον ίδιο. Ισχύει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό και στην ομάδα της Σλοβενίας.

Ο Λούκα Ντόντσιτς αποτελεί το τεράστιο κεφάλαιο της ομάδας του ωστόσο για να μπορέσει να «γεμίσει» και εκείνος την στατιστική του, να γίνει επιδραστικός και να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, χρειάζεται και το κατάλληλο supporting cast. Κάτι που είπε και ο Κλεμέν Πρέπελιτς μιλώντας στο Gazzetta ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα το απόγευμα του Σαββάτου (6/7, 17:30) για τα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά.

«Βοηθάμε τον Λούκα και εκείνος βοηθάει εμάς» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Σλοβένου γκαρντ, ο οποίος αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας του (σ.σ. πίσω φυσικά από τον Ντόντσιτς) έχοντας στα δύο ματς 16.5 πόντους κατά μέσο όρο με 80% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα, 87% στις βολές, 5 ασίστ ανά αγώνα και 3 ριμπάουντ.

«Η εικόνα με την Κροατία δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας»

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία και την εύκολη (όπως αποδείχθηκε) επικράτηση της ομάδας του, ο Πρέπελιτς είπε ότι «είχαμε τεράστιο κίνητρο. Και το πρώτο και μεγαλύτερο κίνητρο ήταν οι ίδιοι μας οι εαυτοί. Θέλαμε να βελτιώσουμε την εικόνα που αφήσαμε στο ματς με την Κροατία. Γνωρίζαμε ότι δεν ήταν αυτή η ρεαλιστική μας εικόνα. Είμαστε ομάδα που βγάζει ενέργεια, που σκοράρει πολύ όμως από τη στιγμή που δεν είχαμε παίξει καθόλου άμυνα δεν μπορέσαμε να μπούμε και στον ρυθμό του αγώνα. Ήταν μια σκληρή ήττα, όχι τόσο επειδή χάσαμε, αλλά για τα όσα παρουσιάσαμε και τα οποία δεν αντιπροσώπευαν την ομάδα μας».

Σκέφτηκαν ωστόσο το +29 προκειμένου να τερματίσουν στην 1η θέση και να απέφευγαν την Ελλάδα στον ημιτελικό; «Όχι, όχι δεν μας άφησε πικρή γεύση που δεν κερδίσαμε στο τέλος με 29 πόντους. Άλλωστε σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά όπως είναι το Προολυμπιακό πρέπει να κερδίσεις τους πάντες για να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν επιλέγουμε ποτέ αντιπάλους. Εμείς είχαμε στόχο να προκριθούμε στα ημιτελικά και τον πετύχαμε. Τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς».

«Για να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους, όπως την Ελλάδα»

Η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα και η Σλοβενία θα διασταύρωναν τα ξίφη τους στον τελικό του τουρνουά ωστόσο ο Κλεμέν Πρέπελιτς είχε αντίθεση άποψη: «Πολύ κόσμος λέει ότι ο Τζόκοβιτς θα κερδίσει όλα τα τουρνουά ή ότι η Ρεάλ Μαδρίτης όλους τους τίτλους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, ένα άθλημα με πολλά λάθη, θα υπάρξουν βραδιές που θα σκοράρεις πολύ, βραδιές που θα σκοράρεις λίγο. Πραγματικά δεν έχει σημασία εάν παίζαμε με την Ελλάδα στον τελικό ή στον ημιτελικό. Είναι αυτό που σου είπα πριν. Εάν θέλεις να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να κερδίσεις τις καλύτερες ομάδες. Και μία από αυτές είναι και η Ελλάδα.»

Όσο για το «ματς απ» του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Λούκα Ντόντσιτς; «Μιλάμε για δύο από τους τρεις καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή μαζί με τον Γιόκιτς. Για τον κόσμο θα είναι μια ωραία μονομαχία. Θα υπάρχει μεγάλη ένταση και τρομερό ταλέντο και πακέτο δυνατοτήτων μέσα στο παρκέ. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον Λούκα, όπως και ο Λούκα βοηθάει εμάς. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση».

Θα έχει η Σλοβενία μεγαλύτερο ακόμα κίνητρο κόντρα στην Ελλάδα; «Σε κάθε ματς έχουμε τρομερό κίνητρο όπως επίσης κάθε παιχνίδια αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας όπως σεβόμαστε και το άθλημα του μπάσκετ. Και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς ξεχωριστά. Ειδικά τώρα λόγω της κακής εικόνας μας στο πρώτο παιχνίδι του Προολυμπιακού.»

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα