Σέκουλιτς: «Το παιχνίδι είναι Ελλάδα-Σλοβενία, όχι Γιάννης εναντίον Λούκα»

Σέκουλιτς: «Το παιχνίδι είναι Ελλάδα-Σλοβενία, όχι Γιάννης εναντίον Λούκα»

Ο Αλεξάνταρ Σέκουλιτς της Σλοβενίας
Όλα όσα δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Σλοβενίας πριν τον ημιτελικό κόντρα στην Ελλάδα.

Η Σλοβενία και η Εθνική Ελλάδος θα βρεθούν αντιμέτωπες το Σάββατο (6/7, 17:30), στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο ΣΕΦ και θα δώσει ένα εισιτήριο για το Παρίσι.

Ο προπονητής της Σλοβενίας, Αλεξάνταρ Σέκουλιτς, στις δηλώσεις του ενόψει αυτής της μεγάλης αναμέτρησης, στάθηκε στην ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες δεν είναι απλά Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο.

«Αντιμετωπίζουμε τους οικοδεσπότες, σε ένα κατάμεστο γήπεδο και ξέρουμε πως είναι το φαβορί του τουρνουά, όχι μόνο αυτό του αγώνα. Είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε και να τους επιτεθούμε. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για προετοιμασία, όμως πιστεύω πως θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Αν θες να πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να κάνεις το 2/2. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τις καλύτερες ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να κερδίσεις την Ελλάδα και μετά στον τελικό.

Είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι σε παιχνίδι με τις εθνικές τους ομάδες (Αντετοκούνμπο-Ντόντσιτς). Η Σλοβενία δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς, παρότι είναι ο ηγέτης μας, ενώ και η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Γιάννης, γιατί διαθέτουν ένα φανταστικό ρόστερ. Το παιχνίδι είναι Ελλάδα-Σλοβενία, όχι Γιάννης εναντίον Λούκα. Απλώς υπάρχει ένας σούπερ σταρ σε κάθε πλευρά.

Έχει μέγεθος, ταλέντο και εμπειρία. Ο Καλάθης είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στην Ευρώπη, μπορεί να διαβάζει την άμυνα και είναι και καλός αμυντικός. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί παίκτες στο ελληνικό ρόστερ. Γι’ αυτό και λέω πως η Ελλάδα είναι το φαβορί. Όχι επειδή παίζουν στην έδρα τους, αλλά γιατί είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα».

@Photo credits: INTIME

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα