Σπανούλης για το Ελλάδα - Σλοβενία: «Τα παιδιά είναι έτοιμα, είναι απλά ένας αγώνας μπάσκετ» (vid)

Σπανούλης για το Ελλάδα - Σλοβενία: «Τα παιδιά είναι έτοιμα, είναι απλά ένας αγώνας μπάσκετ» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης στην Εθνική
Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισίου περιμένει την εθνική ομάδα και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον Σαββατιάτικο κρίσιμο ημιτελικό της Ελλάδας με τη Σλοβενία.

Η Ελλάδα και η Σλοβενία θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη (Σάββατο, 6/7, 17:30) στο πλαίσιο του ημιτελικού του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο ΣΕΦ και από το οποίο θα δοθεί ένα εισιτήριο για το Παρίσι.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση είπε:

«Εμείς κοιτάμε το ένα βήμα, αυτό που έχουμε αύριο, δεν κοιτάμε τα δύο. Όπως έχουμε πει παίζουμε το μπάσκετ μας, ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε, είμαστε μία παρέα, είμαστε μία χώρα όπου εμείς παίζουμε στο γήπεδο και όλος ο κόσμος και αυτός που είναι στο γήπεδο και αυτός που είναι στις τηλεοράσεις, είμαστε όλοι ένα. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την Εθνική ομάδα της χώρας μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να συνεχίσουμε να παίζουμε το μπάσκετ που παίζουμε, με την ίδια συγκέντρωση, με την ίδια αυτοπεποίθηση και με την ίδια πίστη στις δυνατότητες ο καθένας στους εαυτούς τους και όλοι μαζί προς την ομάδα.

Τα παιδιά είναι έτοιμα. Έχουμε να παίξουμε ακόμη ένα παιχνίδι, το αντιμετωπίζουμε σαν ένα ματς όπως όλα τα άλλα. Για να προετοιμαστείς να παίξεις σε τέτοια παιχνίδια, πρέπει να έχεις ήδη προπονηθεί και να έχεις παίξει τέτοια παιχνίδια σε πάρα πολύ μεγάλη ένταση και εμείς δεν κάναμε πτώση στην ενέργειά μας, δεν κάναμε πτώση στον τρόπο που παίζουμε. Με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστούμε και στον αυριανό παιχνίδι.

Δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού του Γιάννη. Σίγουρα όταν παίζει μέσα στο παιχνίδι θα ψάξει να βρει τις λύσεις για να είναι όσο πιο απαιτητικός γίνεται και να πάρει τις επιθέσεις όπως πιστεύουμε εμείς στο σταφ ότι είναι πιο αποδοτικός. Αλλά, άλλος παίκτης είναι ο Λούκα, άλλος ο Γιάννης όσον αφορά στο παιχνίδι τους. Με άλλους τρόπους θα σκοράρει ο Ντόντσιτς και με άλλους ο Γιάννης. Δουλειά μας είναι να βάλουμε τον κάθε παίκτη στο κατάλληλο σημείο, να είναι πιο αποδοτικός και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και με τον Γιάννη. Σίγουρα δεν μπορείς να έχεις τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα και να μην είναι σημείο αναφοράς. Από εκεί και πέρα, το μπάσκετ δεν είναι τένις να παίζεις εναντίον ενός. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, έχουμε την ευλογία και την τύχη να διαθέτουμε πέραν του Γιάννη εξαιρετικούς παίκτες που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά σε συλλογικό επίπεδο. Τώρα θέλουμε να το πετύχουμε και με την Εθνική.

Πιστεύω ότι όσο και να ξέρεις αυτούς τους παίκτες, ό,τι και να κάνεις είναι πάνω σε αυτούς σε τι μέρα θα βρεθούνε. Από την πλευρά μας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δυσκολέψουμε τις αποφάσεις του Ντοντσιτς όπως και η Σλοβενία θα κάνει το αντίστοιχο με τον Γιάννη. Πιστεύω πως τόσο μεγάλοι παίκτες που έχουν τόσο μεγάλο ρεπερτόριο στο παιχνίδι τους και στον τρόπο που σκοράρουν, σίγουρα είναι δύσκολο να τους σταματήσεις, μπορείς σίγουρα να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη και να τους περιορίσεις.

Έχουμε μιλήσει στα παιδιά για το πλάνο μας. Όλοι έχουμε καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι να πάνε μέσα στο παιχνίδι, να το διασκεδάσουν όπως κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και δεν είναι κάποιος να τους πυροβολήσει στο κεφάλι αν δεν μπει ένα σουτ ή αν δεν παίξει κάποιος μία άμυνα και έτσι πρέπει να το δουν. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να τα καταφέρουμε. Από εκεί και πέρα τα παιδιά πρέπει να είναι περήφανα και να νιώθουν τεράστια τιμή που φοράνε αυτή τη φανέλα και δεν πρέπει να παίζουμε με αυτό το τεράστιο άγχος του αποτελέσματος. Πιστεύω ότι στον αθλητισμό και γενικά στη ζωή, όποιος πάει σε ένα παιχνίδι και φοβάται μη χάσει, τότε θα χάσει. Εμείς πρέπει να πάμε στο παιχνίδι και να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, πειθαρχία και να παίξουμε στο αγωνιστικό πλάνο που έχουμε πει.

Ειλικρινά, δεν είναι η απάντησή μου κλισέ, για εμάς, για να βγεις πρώτος σε ένα προολυμπιακό τουρνουά πρέπει να τους νικήσεις όλους. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας την ομάδα και κοιτάμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε αντίπαλο.

Πάνω από όλα είμαι στεναχωρημένος για τον Κώστα Αντετοκούνμπο άνθρωπος, γιατί πάνω από όλα για εμένα πέρα από τις επιτυχίες είναι η υγεία των αθλητών και αυτό που με στεναχωρεί είναι η υγεία του Κώστα, αλλά όπως έχω πει και στον ίδιο, υπάρχουν πολύ πιο επίπονα πράγματα στη ζωή μας που είναι πολύ πιο στενάχωρα από έναν τραυματισμό. Το να χάσεις έναν άνθρωπο, το να μην έχεις την υγεία σου, την υγεία τους οι άνθρωποι σου, η οικογένειά σου, είναι πολύ πιο επίπονο από αυτό. Στη ζωή τα πάντα γίνονται για κάποιον λόγο και στον αθλητισμό και πρέπει να είσαι δυνατός όταν κάτι γίνεται να το φτιάξεις, όχι να σκεφτείς γιατί έγινε. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Έγινε τώρα ο Κώστας πρέπει να συγκεντρωθεί στο πως να φτιάξει τον τραυματισμό του και να είναι έτοιμος».

@Photo credits: eurokinissi

 

Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ να σας δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Έχετε όλη μας την ενέργεια, καλή επιτυχία!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα