Προολυμπιακό τουρνουά 2024, Φινλανδία - Ισπανία 74-81: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στον τελικό

Newsroom
Γουίλι

bet365

Η Ισπανία τα βρήκε... σκούρα από τους Φινλανδούς στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά 2024 στη Βαλένθια ωστόσο πήρε τη νίκη με 81-74 και τη πρόκριση για τον τελικό όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Παρίσι απέναντι στις Μπαχάμες.

Με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ να πραγματοποιεί ολοκληρωτική εμφάνιση έχοντας 28 πόντους (8/12 δίποντα, 12/15 βολές) και 5 ριμπάουντ και τους Λορέντζο Μπράουν (15π., 7ασ.,), Σάντι Αλντάμα (15π., 8ριμπ.) να τον συμπληρώνουν ιδανικά, η Ισπανία κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της αξιόμαχης Φινλανδίας και να πάρει τη πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κα κάνουν τη μεγάλη έκπληξη αλλά ένα «μπλακ άουτ» στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα στάθηκε αρκετό για να φέρει τα πάνω-κάτω και να δώσει το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Το ματς: Φινλανδία - Ισπανία

Σκληρό καρύδι ήταν η Φινλανδία για την Ισπανία από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Η ομάδα του Λάσι Τουόβι θέλησε να δείξει στους γηπεδούχους ότι ήταν «πολύ σκληρή για να πεθάνει» έχοντας πάρει προβάδισμα στο σκορ με 20-15 μέχρι να κλείσει η περίοδος στο +3 (20-17). Ο Λορέντζο Μπράουν και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ οδηγούσαν τους Ισπανούς από τη δεύτερη περίοδο του αγώνα και μετά με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ανατροπή και με επιμέρους 7-21 να πάρουν προβάδισμα με 27-36. Η διαφορά διατηρήθηκε για την Ισπανία έως το τέλος του ημιχρόνου (30-38) με τον Μπράουν να είχε 13 πόντους έως εκείνο το σημείο.

Έκτοτε ωστόσο η Φινλανδία θέλησε να φέρει τα πάνω κάτω στη Βαλένθια. Μετά το 43-52 του 25' άρχισε την αντεπίθεση στο ματς και με ένα εντυπωσιακό 16-4 έκλεισαν την 3η περίοδο έχοντας το προβάδισμα στο σκορ με 59-56. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ ήταν η «σταθερή αξία» για λογαριασμό της «φούρια ρόχα» ενώ το αντίπαλο συγκρότημα είχε μοιράσει το σκορ στους Γκούσταβσον, Ματσούνι και Γιάντουνεν. Στο 31' η Φινλανδία είχε βρεθεί στο +5 και έδειχνε ικανή για το μεγάλο «μπαμ» στο Προολυμπιακό τουρνουά, αλλά όσο ο Γουίλι συνέχισε να σκοράρει, άλλο τόσο της έβαζε δύσκολα. Δύο λεπτά πριν από το τέλος οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 72-72, με την Ισπανία να πραγματοποιεί σερί 6-0 για το 72-78 «βγάζοντας» παράλληλα καλές άμυνες μέχρι την τελική επικράτηση και τη πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τις Μπαχάμες.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 30-38, 59-56, 74-81.

"""

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα