Πουέρτο Ρίκο - Μεξικό 98-78: Αποφασιστική νίκη και τώρα τώρα τελικός με Λιθουανία (vid)

Ο Χοσέ Αλβαράντο του Πουέρτο Ρϊκο με το Μεξικό

bet365

Το Πουέρτο Ρίκο υπέταξε το Μεξικό με 98-78 και έκλεισε τη θέση του στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά όπου θα τα «βάλει» με τη Λιθουανία.

Το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να επικρατήσει του Μεξικού στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο Σαν Χουάν με σκορ 98-78 και βρίσκεται πλέον 40 λεπτά μακριά από το Παρίσι, έχοντας ωστόσο μπροστά του, το εμπόδιο της Λιθουανίας.

Ο Τρέμοντ Γουότερς και ο Τζόρνταν Χάουαρντ βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα καθώς είχαν από 24 και 20 πόντους αντίστοιχα, «οδηγώντας» με αυτόν τον τρόπο τη χώρα τους ένα βήμα πιο κοντά στη Γαλλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πουέρτο Ρίκο - Μεξικό: Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με το Μεξικό να καταφέρνει να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα αντί των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως αντέδρασαν και στο 4:35 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έφτασαν τη διαφορά στον πόντο (15-14). Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο διατήρησαν το πάνω χέρι στον ρυθμό του αγώνα και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρίσκονταν μπροστά με 25-20.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα της αναμέτρησης άρχισε να αλλάζει, με το Πουέρτο Ρίκο να αποκτά τον έλεγχο και μέσα στα πρώτα 2 λεπτά να ισοφαρίζει προτού πάρει λίγο αργότερα (7:45, 26-25) τα ηνία στο προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι μάλιστα μπόρεσαν να φτάσουν στο +10 (4:14, 38-28) ενώ οι δύο χώρες πήγαν στα αποδυτήρια στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ στο 47-39.

Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ για το δεύτερο μισό, το Μεξικό φάνηκε να βγάζει αντίδραση μειώνοντας αλλά γρήγορα το Πουέρτο Ρίκο έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένο να ρισκάρει και παρέμεινε μπροστά. Στο 4:19 βρισκόταν στο 59-48 ενώ η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 77-59.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά σε απειλητικά επίπεδα, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του ματς. Ενώ απέμεναν 5 λεπτά για τη λήξη της αναμέτρησης ο αγώνας ήταν στο 91-68, με τον πίνακα του σκορ στο τέλος του παιχνιδιού να δείχνει 98-78 υπέρ του Μεξικού.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 47-39, 77-59, 98-78

Τα στατιστικά του Πουέρτο Ρίκο

Τα στατιστικά του Μεξικού

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα