Σμιθ στο Gazzetta: «Κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν δεν είσαι έτοιμος τότε δεν αγαπάς το μπάσκετ»

Τζαλίν Σμιθ

bet365

Η Κροατία πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου θα βρει την Ελλάδα, με τον Τζαλίν Σμιθ να τοποθετείται στο Gazzetta για τον ρόλο του αουτσάιντερ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική μπάσκετ έκανε τεράστιο βήμα απέναντι στη Σλοβενία, στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και απέχει πλέον μονάχα 40 λεπτά από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άλλο τόσο όμως απέχει και η Κροατία. Μετά την αγχωτική νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας, οι Κροάτες έρχονται για τον αποψινό τελικό (21:00, live στο Gazzetta) και θέλουν να κάνουν την... έκπληξη.

Και ο όρος έκπληξη συνήθως πηγαίνει σε αουτσάιντερ, όμως ο Τζαλίν Σμιθ, που μίλησε στο Gazzetta αμέσως μετά τους 14 πόντους του στον ημιτελικό, οι οποίοι οδήγησαν στην πρόκριση της Κροατίας, παραδέχτηκε πως η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ στο ζευγάρι.

«Σίγουρα είμαστε αουτσάιντερ. Η Ελλάδα είχε εύκολο δρόμo ως τον τελικό. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, να τους δυσκολέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού».

Η... αγάπη για το μπάσκετ και το πλάνο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πολλές φορές οι προπονητές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κίνητρο σε παιχνίδια, για να κρατούν τους παίκτες τους σε εγρήγορση. Κάτι τέτοιο όμως σε αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται.

Κροατία και Ελλάδα θα παίξουν 40 λεπτά σε μία... μάχη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το κίνητρο αρκεί και ο Τζαλίν Σμιθ, μάλιστα, αρκετά... καυστικός, αναφέρθηκε σε αυτό.

«Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικά εκπληκτική ομάδα, την Ελλάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν δεν είσαι έτοιμος για αυτό το παιχνίδι, πιθανότατα δεν αγαπάς το μπάσκετ. Λατρεύω την πόλη, είναι υπέροχο που θα παίξουμε μπροστά στους Έλληνες».

Όσον αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; Σίγουρα το επιτελείο των Κροατών κατέστρωσε το δικό της πλάνο, αλλά ο Σμιθ παραδέχτηκε πως το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά την πρόκριση της Κροατίας, θα περνούσε στο βίντεο για να παρατηρήσουν τι πρέπει να κάνουν απέναντι στον Greek Freak.

«Μόλις τελειώσαμε το παιχνίδι με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Το βράδυ θα δούμε μερικά παιχνίδια που έπαιξε. Ξέρω ότι δεν έπαιξε πολύ στο τουρνουά, αλλά πιθανότατα θα παίξει 40 λεπτά στον τελικό».

Ο Τζαλίν Σμιθ στο Gazzetta

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα