Λιόλιος: «Δεν πάμε απλά για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Λιόλιος: «Δεν πάμε απλά για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Newsroom
Βαγγέλης Λιόλιος

bet365

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος τοποθετήθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τεράστια πρόκριση της Εθνικής.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την τεράστια πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε τόσο για τον Βασίλη Σπανούλη, όσο και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και την αυταπάρνηση που έδειξε η ομάδα, στέλνοντας και ένα μήνυμα για την φάση των ομίλων που έρχεται στη Λιλ.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου

«Αισθάνομαι ένα κενό αυτήν τη στιγμή. Όταν ζεις ένα παιχνίδι ξεχνάς την ιδιότητα που έχεις και είσαι φίλαθλος, σαν ένας από αυτούς που γεμίσανε το γήπεδο και τους εκατομμύρια που δε βρέθηκαν εδώ. Αισθάνεσαι την επιτυχία και μετά από τέτοια ένταση ηρεμείς.

Ο στόχος ήταν μεγάλος, είμαστε στη μέση του στόχου. Ο πρώτος ήταν αυτός. Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία για το Προολυμπιακό. Ό,τι και αν κάναμε εμείς, τη νίκη πήραν παίκτες και προπονητής. Είχαν σύμμαχο όλους τους Έλληνες μαζί τους. Όχι μονάχα στο γήπεδο, αλλά εκατομμύρια Έλληνες που ήταν μαζί τους και το νιώθανε, όλη η Ελλάδα είναι μαζί τους. Υπήρχε μια καινούργια προσπάθεια, ξέρουμε τι σημαίνει Βασίλης Σπανούλης και παίκτες που σαν οικογένεια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Αυτοί οι παίκτες παίζαν για μία χώρα και όχι για έναν σύλλογο. Τότε τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα και φυσικά είναι τόσο έντονα που ξεσπάς σε κλάματα αφού ξέρεις ότι πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό για όλους.

Δίνει κίνητρο η πρόκριση για το Παρίσι. Το είπα ότι κάναμε μια τεράστια επιτυχία αλλά πάμε στο Παρίσι, να παίξουμε στις 12 ομάδες και δεν πάμε απλά για τη συμμετοχή, θα παλέψουμε για το καλύτερο. Υπάρχει αισιοδοξία και πίστη στην ομάδα, παλεύοντας κάθε παιχνίδι.

Κάτι που είπα την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Σπανούλης. Τους είπα ότι είναι αστείο να τον καλώς ορίζουμε. Είναι η ψυχή και η έννοια "Εθνική ομάδα". Μία ομάδα που έχει το DNA παίζει με πίστη, αυταπάρνηση. Μία σκηνή που είδα στο παιχνίδι και με άφησε με το στόμα ανοιχτό, με τον Γιάννη που βούτηξε στο παρκέ. Είναι μεγάλη υπόθεση να πιστεύουν όλοι στην ομάδα, ο κάθε ένας παίκτης. Αυτό το κατάφερε ο Βασίλης και είδαμε ότι βγήκαν παίκτες μπροστά, όπως ο Τολιόπουλος και όλοι, μην αναφερθώ στους παλαιότερους».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα