Προολυμπιακό τουρνουά 2024, Παναθηναϊκός: Τα πεπραγμένα των διεθνών και η σούπερ τριάδα Μήτογλου, Μπράουν, Γκριγκόνις

Προολυμπιακό τουρνουά 2024, Παναθηναϊκός: Τα πεπραγμένα των διεθνών και η σούπερ τριάδα Μήτογλου, Μπράουν, Γκριγκόνις

Παναθηναϊκός

bet365

Το Gazzetta «σκιαγραφεί» τις επιδόσεις των παικτών του Παναθηναϊκού AKTOR στα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, με τους διεθνείς της Ελλάδας και της Ισπανίας να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους αντίστοιχους σε Λιθουανία και Πολωνία να μένουν εκτός... νυμφώνος.

Τα Προολυμπιακά τουρνουά 2024 ανήκουν ήδη στο παρελθόν από τα οποία προέκυψαν, φυσικά, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι. Άλλοι ετοιμάζουν τα... μπογαλάκια τους για το Παρίσι και άλλοι για τις πρόωρες καλοκαιρινές τους διακοπές μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων τους.

Ο Παναθηναϊκός είχε οκτώ εκπρόσωπους σε τρία από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά και των οποίων οι δύο επέστρεψαν στα... σπίτια τους και οι υπόλοιποι έξι θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Και μάλιστα στον ίδιο όμιλο καθώς πρόκειται για παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και της εθνικής Ισπανίας, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους το μεσημέρι της 30ης Ιουλίου (12:00) στο «Villeneuve d'ASCQ» της Λιλ.

Βέβαια μπορεί να είναι... πέντε καθώς η συμμετοχή του Κώστα Αντετοκούνμπο θα πρέπει να θεωρηθεί πολύ δύσκολη (αν όχι αδύνατη) στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι υπόλοιποι που έδωσαν τις μάχες τους στα Προολυμπιακά τουρνουά σε ΣΕΦ και Βαλένθια θα βρεθούν (αρχικά) στη Λιλ και πρόκειται για τους Μήτογλου, Καλαϊτζάκη, Μωραΐτη από πλευράς Ελλάδας και Λορέντζο Μπράουν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από πλευράς Ισπανίας.

Τι έκαναν όμως στα Προολυμπιακά τουρνουά μαζί με τους Μάριους Γκριγκόνις και Όλεκ Μπαλτσερόφσκι οι οποίοι ωστόσο απέτυχαν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις εθνικές ομάδες της Λιθουανίας και της Πολωνίας αντίστοιχα;

Ντίνος Μήτογλου

Σταθερή ήταν η παρουσία του Ντίνου Μήτογλου στα τέσσερα ματς του Προολυμπιακού τουρνουά. Ο Βασίλης Σπανούλης τον χρησιμοποιούσε αρχικά ως «back up» του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ βρέθηκε να παίρνει λεπτά συμμετοχής και στο «πέντε» έχοντας δίπλα του τον Greek Freak. Στα 22:30 λεπτά συμμετοχής μέτρησε κατά μέσο όρο 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, έχοντας ως καλύτερη βραδιά το δεύτερο ματς κόντρα στην Αίγυπτο όταν και μέτρησε 16 πόντους με 5/9 δίποντα και 2/3 τρίποντα.

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
422:30'956%56%50%51.30.3-1

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Ο παίκτης των ειδικών αποστολών στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη. Με συγκεκριμένο ρόλο μέσα στην ομάδα, τον οποίο γνωρίζει και «υπηρετεί» πολύ καλά. Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ αγωνίστηκε έξι λεπτά κατά μέσο όρο σκοράροντας 3.5 πόντους και με τρομερά ποσοστά ευστοχίας καθώς μέτρησε 4/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα στο σύνολο! Μόνο μία φορά αστόχησε έξω από τα 6.75 μέτρα και δη στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τη Δομινικανή Δημοκρατία.

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
406:01'3.5100%67%-0.50.80.3-0.3

Κώστας Αντετοκούνμπο

Άτυχος στάθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας σέντερ τραυματίστηκε στις αρχές της δεύτερης περιόδου του αγώνα με την Αίγυπτο και έκτοτε τέθηκε νοκ άουτ από τη συνέχεια του τουρνουά. Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής τον πήρε κόντρα στους Δομινικανούς όπου είχε 4 πόντους σε 11 λεπτά.

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
208:09'350%-50%2-10.50.5

Δημήτρης Μωραϊτης

Όποτε χρειαστεί ο Δημήτρης Μωραΐτης θα δηλώσει «παρών» για να έρθει από το βάθος του πάγκου και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Δεν πήρε προσπάθειες στα 05:04' λεπτά που αγωνιζόταν κατά μέσο όρο, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στον τελικό κόντρα στους Κροάτες. Αγωνίστηκε περισσότερο στην αναμέτρηση με την Αίγυπτο όπου είχε 2 πόντους με 1/2 σουτ και 2 ασίστ στα 9 λεπτά που «πάτησε» το πόδι του στο παρκέ.

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
305:04'0.7100%--0.710.3--

Λορέντζο Μπράουν

\Από τους καλύτερους της εθνικής Ισπανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια. Ηταν πρωταγωνιστής στα ματς της «φούρια ρόχα» την οποία πήρε από το... χέρι και την οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με εξαίρεση το τελευταίο ματς όπου ο Λορέντζο Μπράουν «εκτελούσε», σε όλα τα υπόλοιπα μοίραζε ασίστ σαν τα... στραγάλια. Ο Σκαριόλο τον κρατούσε στο παρκέ 23 λεπτά σε κάθε ματς και εκείνος μέτρησε 12.3 πόντους. 7.5 ασίστ, 1.8 ριμπάουντ και 2.3 λάθη. Απέναντι στην Ανγκόλα είχε double double με 13 πόντους και 11 ασίστ, ενώ στον τελικό «έγραψε» 18 πόντους στη στατιστική του με 4/5 τρίποντα.

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
423:00'12.3 37%50%92%1.87.50.50.32.3

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Μόλις οκτώ λεπτά πρόλαβε να αγωνιστεί όλα και όλα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια. Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν άτυχος στο πρώτο ματς απέναντι στον Λίβανο καθώς τραυματίστηκε και έπρεπε να παρακολουθήσει τα υπόλοιπα ματς από τον πάγκο. Πάντως όπως ανέφεραν από την ισπανική ομάδα δεν διατρέχει κίνδυνος ανησυχίας και ότι ο Χουάντσο θα δώσει κανονικά το «παρών» στο Παρίσι.

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
108:00'2-0%100%21---

Μάριους Γκριγκόνις

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο καλύτερος παίκτης και πρώτος σκόρερ της εθνικής Λιθουανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά ωστόσο στον τελικό πλήρωσε την αστοχία του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να βρεθεί στο Παρίσι. Μέτρησε 17.5 πόντους κατά μέσο όρο ανά 23 λεπτά συμμετοχής, έχοντας επίσης 3.8 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ. Όπλο του αποτέλεσαν τα μακρινά σουτ, καθώς στο Προολυμπιακό είχε 13 εύστοχα σουτ σε 28 προσπάθειες έξω από τα 6.75 μέτρα, ήτοι ποσοστό της τάξεως του 46%!

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
423:10'17.558%46%100%2.53.80.8-1.3

Όλεκ Μπαλτσερόφσκι

Του (πολύ) ύψους και του (πολύ) βάθους ήταν ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι στα δύο ματς που έδωσε η εθνική ομάδα της Πολωνίας στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού (ο οποίος ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν) έκανε ένα τέλειο και ένα κακό παιχνίδι απέναντι σε Μπαχάμες και Φινλανδία αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι στην ομάδα από την Καραϊβική είχε 22 πόντους με 8/11 εντός παιδιάς και 4/5 βολές, ενώ κόντρα στους Φινλανδούς είχε μόλις 0/2 σουτ και 1/2 βολές!

ΑΓΩΝΕΣΧΡ.ΣΥΜ.ΠΟΝΤΟΙΒΟΛΡΙΜΠ.ΑΣ.ΚΛ.ΚΟΨ.Λ.
223:00΄11.575%40%71%3.530.50.51

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα