Λιμνιάτης: «Επιλέξαμε να είμαστε η μοναδική ομάδα με μόλις πέντε ξένους»

Λιμνιάτης: «Επιλέξαμε να είμαστε η μοναδική ομάδα με μόλις πέντε ξένους»

Λιμνιατης

bet365

Το Περιστέρι παραμένει πιστό στο ραντεβού του και βρίσκεται και στη φετινή εκδοχή του Stoiximan Super Cup στη Ρόδο, με τον προπονητή αλλά και τον αρχηγό της ομάδας, να βλέπουν με αισιοδοξία την επερχόμενη σεζόν που ξεκινά αύριο.

Ο προπονητής του Περιστερίου, Γιώργος Λιμνιάτης καλείται να οδηγήσει την ομάδα των δυτικών προαστίων σε μια ακόμα σεζόν με θετικό πρόσημο σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας να ξεκινούν με το Stoiximan Super Cup, την παρουσία στο οποίο οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» εξασφάλισαν μέσω της κατάκτησης της τρίτης θέσης στη περσινή Stoiximan GBL.

Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός έχει να διαχειριστεί μια σχεδόν εξ ολοκλήρου καινούργια ομάδα, όμως στις δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για την πορεία της ομάδας του σε όλα τα επίπεδα.

«Να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και κάθε επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κανέναν προβληματισμό. Έχω μια μόνο ανησυχία. Όπως είπε ο Βασίλης είμαστε μια ομάδα με καινούργιο προπονητικό σταφ, καινούργιους παίκτες. Μόνο τρία παιδιά έμειναν από τη περσινή ομάδα. Η ανησυχία μου είναι να έχω δικαιωθεί στο τέλος τη χρονιάς με το πλάνο που φτιάξαμε με τη διοίκηση, αναφορικά με το είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει μόλις πέντε ξένους. Αυτό ήταν επιλογή μας. Είμαστε η ομάδα που μέχρι στιγμής στα φιλικά έχει χρησιμοποιήσει τρία παιδιά όπως ο Ετεοκλής Αβδάλας, ο Βαγγέλης ο Ζούγγρης και ο Σταυρακόπουλος και είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, κάτι που αποτελεί επιθυμία μας. Η ανησυχία μου είναι αυτό το πλάνο να πετύχει. Γιατί όλοι συζητάμε γιατί δεν βγάζουμε τους Έλληνες παίκτες του παρελθόντος και πως έχει πάει η παραγωγική διαδικασία στο ελληνικό μπάσκετ. Συνεπώς χτίσαμε ένα κράμα έμπειρων και νέων παιδιών. Θέλουμε όλοι αυτό το πλάνο να πετύχει γιατί ίσως δείξει έναν δρόμο σε όλες τις ομάδες».

Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής του Περιστερίου σχολίασε:

«Είναι δεδομένου ότι παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μια ομάδα που εγώ προσωπικά και όλη η ομάδα του Περιστερίου τρέφουμε μεγάλο σεβασμό μπασκετικά στην προπονητική φυσιογνωμία που έχει ο Ολυμπιακός. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλοί προσπαθήσει α αναλύσουμε τον τρόπο που παίζει και αρέσει σε όλους τους προπονητές. Είμαστε ρεαλιστές αλλά η άποψη μου από όταν ήμουν παίκτης και η πρώτη κουβέντα που είπα στους παίκτες μου στην αρχή της προετοιμασίας ήταν με όποιον και να παίζεις πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο για να κερδίσεις. Πρέπει να αναγκάσεις τον αντίπαλο να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του για να σε νικήσει. Αυτός είναι ο στόχος μας για αύριο έστω και αν μας αντιστοιχεί ένα μικρό ποσοστό, εμείς θα το κυνηγήσουμε γιατί έτσι χτίζονται οι χαρακτήρες μιας σοβαρής ομάδας που έχει φιλοδοξίες».

Για το αν το Περιστέρι μπορεί να επαναλάβει τη πορεία της περασμένης χρονιάς, ο Γιώργος Λιμνιάτης απάντησε:

«Τα δύο τελευταία χρόνια το Περιστέρι με τη προσπάθεια της διοίκησης του Φίλιππου Κώτση, του Βασίλη Σπανούλη και των παιδιών που είχε, έκαναν εξαιρετικές σεζόν. Η ομάδα πορεύεται φέτος με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Νομίζω ότι είναι γνωστό. Το δικό μας πλάνο και της διοίκησης ήταν να πορευτούμε με έναν τρόπο ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παίζει το δικό μου ας πούμε μπάσκετ που πρεσβεύω ως προπονητής. Να είναι ελκυστικό για τον κόσμο. Να μπορέσει ο κόσμος του Περιστερίου όπως εγώ τον έχω ζήσει ως παίκτης να επιστρέψει στο γήπεδο. Παράλληλα να αποκτήσει η ομάδα ταυτότητα. Να ξέρουν όλοι ότι η ομάδα έχει αρχή μέση και τέλος σε όλους τους αγώνες, καλούς ή κακούς και να εμφανίσει νέα παιδιά στο ελληνικό μπάσκετ. Για για να γίνει αυτό δεν πρέπει να μπαίνει ο νεαρός παίκτης στο +30, πρέπει να μπαίνει για να παίρνει αποφάσεις όταν το ματς είναι ζωντανό και ακόμα κρίνεται. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Θέλουμε να δώσουμε χρόνο στα νέα παιδιά για να μπορούν να πάρουν αποφάσεις. Θεωρώ τον εαυτό μου αλλά και τα παιδιά της ομάδας τυχερούς γιατί έχουμε φτιάξει μια ομάδα που έχει εξαιρετικούς χαρακτήρες. Ο αρχηγός μας είναι κόσμημα για το Ελληνικό μπάσκετ. Ο Πουλιανίτης είναι επίσης κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ. Έχουμε ξένους που έχουν μεγάλη εμπειρία και είναι εξαιρετικά παιδιά. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Τζορτζ Πάπας να αποκτήσει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια λίγο πιο μεγάλη ηλικία. Το στοίχημα μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά, αρχικά βάση αποτελέσματος γιατί αυτό κρίνει τα πάντα όπως και την πορεία ενός προπονητή. Να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά με την εικόνα που θα δείχνουμε μέσα στο γήπεδο και ταυτόχρονα όπως είπα πιο πριν να εμφανίσουμε κάποιους νέους Έλληνες παίκτες. Να δείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω».

Ξανθοπουλος

Ο αρχηγός του Περιστερίου, Βασίλης Ξανθόπουλος καλείται να ηγηθεί της ομάδας των δυτικών προαστίων σε μια ακόμα ανταγωνιστική παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τις υποχρεώσεις της ομάδας να έχουν αφετηρία το καθιερωμένο πλέον Stoiximan Super Cup.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι από τους λίγους που συνδέουν τη περσινή εκδοχή του Περιστερίου με την φετινή και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου για το Super Cup αναφέρθηκε στις βλέψεις και τις δυνατότητες της ομάδας:

«Είμαι αισιόδοξος. Γενικά είμαι αισιόδοξος. Οπότε και με την δουλειά που έχουμε κάνει φέτος από την αρχή της προετοιμασίας και επειδή νομίζω ότι αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες στην ομάδα και έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια με κάνει ακόμα πιο αισιόδοξο για τη φετινή χρονιά. Να έχουμε υγεία . Να ευχήθώ και εγώ από την πλευρά μου να έχουν όλα τα παιδιά υγεία. Να έχουμε για ακόμα μια χρονιά ένα πολύ καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Και επειδή φέτος υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ευχηθώ καλές επιτυχίες για όλες τις ομάδες και να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και ακόμα καλύτερα από τη περσινή χρονιά για όλες τις ομάδες.

Είναι μια καινούργια χρονιά για τη δικιά μας ομάδα με πολλά καινούργια πρόσωπα στο επίπεδο παικτών αλλά και προπονητικού τιμ. Η ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Βρισκόμαστε όμως στο σωστό δρόμο με τη δουλειά που κάνουμε για να είμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται έτοιμοι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα