Αρης - Περιστέρι 69-73: Τόπο στα νιάτα

Newsroom

bet365

Το Περιστέρι νίκησε τον Άρη με 69-73 έχοντας για καλύτερους παίκτες τους Αβδάλα, Ζούγρη και Σταυρακόπουλο. Ρόδος - αποστολή: Κ. Μελάγιες

Σε μία καθαρά διαδικαστική αναμέτρηση και με τις δύο ομάδες να έχουν σοβαρές και επίσημες κυρίως υποχρεώσεις στην Ευρώπη, το Περιστέρι επιβλήθηκε του Άρη με 69-73 στον μικρό τελικό του Super Cup.

Καστρίτης και Λιμνιάτης μοίρασαν χρόνο συμμετοχής, ξεκούρασαν παίκτες με προβλήματα μικροτραυματισμών, ωστόσο αξίζει αναφοράς πως το Περιστέρι έπαιξε για αρκετά λεπτά με τους μικρούς (Αβδάλα, Ζούγρη, Σταυρακόπουλο) οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και χάρισαν επί της ουσίας το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα τους.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και δεν ήταν μόνο η κλασικά καλή τους άμυνα, αλλά και η καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση η οποία έφερε πλουραλισμό στο σκορ και το 17-8 (5’). Η είσοδος του Τολιόπουλου στο παρκέ ήταν ικανή να διατηρήσει τη διαφορά υπέρ της ομάδας μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου (25-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Περιστέρι λειτούργησε πολύ καλύτερα στο παρκέ και έχοντας βελτιωμένη εικόνα στην άμυνά του κατάφερε να μειώσει σε 32-29 (25’) με τη βοήθεια των πόντων από Πουλιανίτη, Πάπας και Κόφι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την εικόνα να μην αλλάζει και το ντέρμπι να παραμένει (41-39).

Η τρίτη περίοδος δεν ξεκίνησε με καλό μπάσκετ, ωστόσο ο Πάτον με 6 πόντους από κοντά έβαλε το Περιστέρι μπροστά στο σκορ (45-48, 25’). Κάθε φορά που βρισκόταν στο παρκέ ο Τολιόπουλος ο Άρης δημιουργούσε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει και ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε στους 50 πόντους (28’).

Η νίκη θα κρινόταν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το ματς απέκτησε χαρακτήρα επίσημης αναμέτρησης (όπως και ήταν ανεξαρτήτως του ό,τι δε χάριζε κάτι). Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί ο εγωισμός των πρωταγωνιστών για τη νίκη. Ο Λιμνιάτης εμπιστεύτηκε ταυτόχρονα τους Αβδάλα, Σταυρακόπουλο, Ζούγρη και οι «πιτσιρικάδες» φρόντισαν για το 63-70 (37’), διαφορά η οποία διατήρησε το Περιστέρι σε θέση ισχύος μέχρι την κόρνα της λήξης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Με το σκορ ισόπαλο στους 63 πόντους ο Σταυρακόπουλος σκόραρε 5 διαδοχικούς πόντους και βοήθησε για το 63-70. Στη συνέχεια ο Άρης δεν κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νεοκλής Αβδάλας σε 28΄είχε 17 πόντους (8/11β., 3/7δ., 1/3τρ.), 3 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο και 5 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Με εξαίρεση τον Τολιόπουλο και τον Ντε Τζούλιους κανείς άλλος παίκτης του Άρη δεν έπαιξε καλά.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τρομερός στα τελευταία 12 λεπτά της αναμέτρησης ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος ο οποίος ολοκλήρωσε με 9 πόντους. Καλή δουλειά από τον Τζάρελ Έντι με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Τολιόπουλος τελείωσε με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι χρόνοι των νεαρών παικτών του Περιστερίου. Αβδάλας 28 λεπτά, Σταυρακόπουλος 16’ και Ζούγρης 18’.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης υποδέχεται την Τετάρτη την Τουρκ Τέλεκομ για το Eurocup. Το Περιστέρι πηγαίνει στη Σερβία για να παίξει την ίδια μέρα με τη Ζελέζνικ.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 41-39, 55-57, 69-73

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα