Βεζένκοβ: «Γιατί όχι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στον τελικό της EuroLeague»

Βεζένκοβ: «Γιατί όχι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στον τελικό της EuroLeague»

Δημήτρης Οικονόμου
Σάσα Βεζένκοβ

bet365

Στη δουλειά που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός, η οποία ξεκινάει την επομένη της κατάκτησης του Super Cup, αλλά και στην πιθανότητα ελληνικού τελικού στην EuroLeague στάθηκε ο Σάσα Βεζένκοβ.

Ο Σάσα Βεζένκοβ αποτέλεσε τον MVP του τελικού του Super Cup. Ο Βούλγαρος φόργουορντ επέστρεψε και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, τονίζοντας πως ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός αλλά από αύριο ξεκινάει μία καινούργια ημέρα. Ενώ ακόμα τόνισε πως θα ήθελε να παίξει απέναντι στους «πρασίνους» στον τελικό της EuroLeague.

Οι δηλώσεις του Βεζένκοβ

«Ξέρουμε ότι οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, από τις τέσσερις είναι η πιο πίσω σε ιεραρχία κούπα, αλλά σε ένα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός υπάρχει ένταση. Είμαστε χαρούμενοι για την πρώτη κούπα, πρέπει να συνεχίσουμε, η EuroLeague ξεκινάει και θέλουμε να μείνουμε στον στόχο μας».

Για τις διακυμάνσεις στο παιχνίδι: «Θεωρώ ότι υπάρχουν διακυμάνσεις γιατί δεν είναι οι ομάδες στο 100%. Εμείς κάναμε αρκετά καλή δουλειά, χάσαμε φάσεις αλλά είμαστε μαχητικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο και κερδίσαμε την κούπα».

Για το τι σημαίνει ο τίτλος του Super Cup: «Θυμάστε πώς ξεκίνησε η περσινή σεζόν, δεν έχει να λέει κάτι. Είναι η πρώτη σημαντική κούπα για την αυτοπεποίθηση. Και οι δύο ομάδες τη θέλαμε αλλά μέχρι εκεί. Αύριο μια καινούργια μέρα, τα κεφάλια μέσα. Έχουμε κορυφαίες ομάδες, γιατί όχι ο τελικός να είναι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός».

Για το δικό του κακό ξεκίνημα: «Δεν ήμουν καλός, ήξερα ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού προτίμησε να δώσει τα σουτ στους κοντούς, αυτό προκαλεί εκνευρισμό. Πρέπει να βρεις εσύ τον τρόπο να έρθει το παιχνίδι πάνω σου, ο κόουτς με άφησε μέσα στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου.

Είναι πολύ καθοριστική φάση το τρίποντο, όπως και ένα ριμπάουντ πάνω από τον Λεσόρ. Ξεχάστηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου που είναι πάρα πολύ καλός αμυντικός και βάζω το τρίποντο, τίποτα όμως δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο».

Για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε: «Δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο δύσκολο ξεκίνημα, μια ομάδα με βλέψεις, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για το πού αφιέρωσε τη νίκη: «Η νίκη είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου στη χρονιά που δεν έπαιξα και μου 'λειψε το μπάσκετ. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου και την κοπέλα μου».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα