Καστρίτης: «Να ματσάρουμε την ενέργεια της Τουρκ»

Καστρίτης: «Να ματσάρουμε την ενέργεια της Τουρκ»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης

bet365

Ο Άρης αντιμετωπίζει (19/12, 19:00) την Τουρκ Τέλεκομ στην Άγκυρα για τη 12η αγωνιστική του Eurocup και σύμφωνα με τον Γιάννη Καστρίτη απαραίτητη προϋπόθεση νίκης είναι να «ματσάρει» η ομάδα του την ενέργεια που βγάζει η τουρκική ομάδα.

Οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν δίχως τους Ίσμαελ Σανόγκο, Δημήτρη Κατσίβελη καθώς οι δύο παίκτες δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Στον αγώνα του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας είχαν νικήσει με 68-66, τότε όμως η Τουρκ Τέλεκομ δεν είχε καμία σχέση με την τωρινή ομάδα. «Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία αναφορικά με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της, δείχνει μία εντελώς διαφορετική εικόνα τις τελευταίες 15-20 μέρες, συγκριτικά με το πρώτο μέρος της σεζόν. Βρίσκονται σε καλό ρυθμό, με καλή ψυχολογία και το ότι τους αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας μ’ αυτό το μομέντουμ, κάνει την προσπάθεια ακόμα πιο δύσκολη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας, λόγω των τραυματισμών, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε να ματσάρουμε την ενέργειά τους και να κοντρολάρουμε το τέμπο του αγώνα, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε ο Γιάννης Καστρίτης.

Η Τουρκ Τέλεκομ προχώρησε σε συντριπτικές αλλαγές ξεκινώντας από τον προπονητή – ο Νέναντ Τσάνακ αντικαταστάθηκε από τον Σελτσούκ Ερνάκ – και συνεχίζοντας στο έμψυχο δυναμικό με τις αποχωρήσεις των Μαρκίς ΜακΝτάφι, Τζέιλεν Άνταμς. Αυτές δημιούργησαν χώρους σε γηγενείς παίκτες όπως ο Ισμαήλ Ουλουσόι. Παρότι στην τελευταία αγωνιστική του τουρκικού Πρωταθλήματος ηττήθηκε με 99-71 από τη Φενέρμπαχτσε, η αγωνιστική εικόνα της έχει βελτιωθεί (σ. σ. στο εγχώριο Πρωτάθλημα είναι στην 9η θέση), γι’ αυτό εξάλλου μπήκε και στο παιχνίδι της πρόκρισης στα Play In του Eurocup με τις διαδοχικές νίκες που πέτυχε.

«Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα. Η Τουρκ είναι ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα και το δείχνουν οι δύο πειστικές νίκες της στο BKT EuroCup. Πρέπει να σταματήσουμε το γρήγορο τέμπο τους, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε σωστές επιθετικές επιλογές, για να πάρουμε τη νίκη σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι», σημείωσε ο Κρις Μπάνκστον. Η τελευταία προπόνηση του Άρη θα γίνει απόψε στην «Ankara Spor Salonu» στην οποία θα γίνει και ο αγώνας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα